Teknoloji

Sel mağduru Vodafone yeniden tüm abonelerine hizmet vermeye başladı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

vodafone-logo-250-x-201Dün özellikle İkitelli’de yaşanan sel baskını Vodafone’u da fena vurdu. Birçok Vodafone abonesi yaklaşık 24 saat süreyle hatlarını kullanamadı. Ayrıca Vodafone’un internet sitesi de devre dışı kaldı.

Vodafone’un mühendisleri ile birlikte şirketin iş ortakları kesintisiz bir şekilde meydana gelen bu kesintinin düzeltilmesi için çalışıyorlar. Bu sabah saatlerinden itibaren sorun yavaş yavaş giderilmeye başlandı. İnternet sitesi de devreye girdi. Ancak veri hatlarında problem devam ediyor. Yaptığımız denemede Vodafone Live bağlantı profili üzerinden internete erişmeyi başaramadık. Umarız bu sorun da en kısa sürede giderilir. Ayrıca Vodafone’un yaşadığı bu talihsiz olay tüm şirketler için acil durum planlamasının ve yedeklemenin ne kadar önemli olduğunu göstermiştir, herkes gereken dersi alır. Vodafone tarafından yayınlanan basın açıklamasını yazının devamında bulabilirsiniz.

Vodafone Türkiye: ?Sel felaketi sebebiyle devre dışı kalan İkitelli Santrali?mizden etkilenen tüm abonelerimize bugün öğle saatlerinden itibaren tekrar hizmet vermeye başladık.?

Son yılların en büyük sel felaketlerinden biri olan ve onlarca can kaybına ve  büyük yıkıma sebebiyet veren, İkitelli Bölgesi?ndeki afette mağdur olan tüm yurttaşlarımıza başsağlığı ve geçmiş olsun dileklerimizi iletir, yakınlarını kaybedenlere Allah?tan sabır dileriz.

Yaşanan bu felakette, Vodafone Türkiye de mağdur olmuş, 80 çalışanımızın görev aldığı, İkitelli Basın Ekspres Yolu üzerinde bulunan veri santralimiz tamamen kullanılamaz hale gelmiştir. IT ve Telekomünikasyon sistemlerimizde geri döndürülemez tahribatlara sebep olan afet sonrasında, bu santralden hizmet verdiğimiz ve abonelerimizin yüzde 20?sini oluşturan İstanbul Kuzey Batı ve Trakya Bölgesi?ndeki toplam 3.8 milyon abonemizin iletişimleri etkilenmiştir.

Bu vahim ve yıkıcı felaket sonrasında uygulanan ?Vodafone iş sürekliliği programı? çerçevesinde, konularında uzman, yetkin ekiplerimiz ve iş ortaklarımızla, büyük bir özveri ve emekle çok başarılı bir çalışma sergileyerek, tüm şebekemizi çalışır hale getirmiş bulunmaktayız. Bu sabah saat 08:00 itibariyle 3 milyon ve bugün saat 13:00 itibariyle de diğer 800 bin abonemizin konuşma problemleri çözülmüştür. Bu yoğun çalışmalar esnasında başta Türk Telekom olmak üzere Nokia Siemens Networks, Alcatel Lucent, Huawei, Telkom gibi iş ortaklarımızla ve  tüm altyapı yüklenicilerimiz ile elele çalışılmıştır. Tüm iş ortaklarımıza ve değerli personelimize özverili destek ve çalışmalarından dolayı teşekkür ederiz.

Böyle bir felaketin bir daha tekrarlanması dileğiyle, bu sürede bizlere sabır ve anlayış gösteren abonelerimize teşekkür ederiz.

İLGİLİ HABERLER