Kodak, kendisine ait dört dijital görüntüleme patentini izinsiz kullandıkları gerekçesiyle Apple ve HTC’yi dava ettiğini açıkladı. Davada HTC, diğer bir dijital görüntüleme patentinin izinsiz kullanımıyla suçlanmakta.Bu söz konusu patentin kullanım ihlalinden ötürü Kodak’ın Apple ve RIM’e açtığı dava ise halen sürmekte.Son dava ise dün Birleşik Devletler Uluslararası Ticaret Komisyonu’nda ve New York Bölge Mahkemesinde açılmış durumda.
Dava dilekçesinde Apple iPhone, iPad ve iPod, HTC ise akıllı telefonlarında ve tabletlerinde Kodak’ın patentine sahip olduğu ve aralarında Samsung, LG, Motorola ve Nokia’nın da bulunduğu 30’un üzerindeki şirkete kullanım lisansını verdiği görüntü aktarım teknolojisini izinsiz kullanmakla suçlanıyor. Dilekçede tarafların anlaşmazlığın çözümü için bir çok kez bir araya geldikleri ama tatmin edici bir sonuca ulaşamadıkları da belirtiliyor.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Apple fiyat artışlarının devam edebileceğinin işaretini verdi

Apple, App Store politikaları nedeniyle Çin’de inceleme talebiyle karşı karşıya

iOS 26.5.2 çıktı, Apple iPhone güvenliğine odaklandı

Apple’ın ilk katlanabilir iPhone modeli için beklenen tanıtım tarihi ortaya çıktı

Apple’ın Vision Pro lideri OpenAI’a transfer oluyor
Firma Uluslararası Ticaret Komisyonu’ndan söz konusu Apple ve HTC cihazlarının ithalini yasaklanmasını talep ediyor, ancak temel amacının üretim akışını bozmak değil adil bir tazminat almak olduğunun altını çiziyor. Kodak’ın iflasın eşiğinde olduğu dedikoduları ve ayakta kalabilmek için patentini satmaya çalışması bunun patenti pazarlamak için son şansları olduğu düşüncesini akıllara getiriyor.
İlgili – Cult of Mac
KÜÇÜK EV ALETLERİNDE FIRSATLAR
Teknoblog'un satış ortaklıkları vardır. Bunlar, editoryal içeriği etkilemez, ancak Teknoblog, satış ortaklığı bağlantıları üzerinden satın alınan ürünler için komisyon kazanabilir.


