ManşetlerUlaşım

Sekizinci nesil Volkswagen Golf’ün ilgi çekici dijital özellikleri

volkswagen golf 8. nesil

Volkswagen popüler binek otomobili Golf’ün yeni versiyonunu tanıttı. Sekizinci nesil Golf, Almanya’da düzenlenen bir etkinlikte tanıtıldı. Otomobilin dikkat çeken yenilikleri arasında dahili sanal asistan Alexa da bulunuyor.

Alexa, yurt dışında belli başlı otomobil modellerinde bulunuyor. BMW, Audi ve Mini’nin çeşitli otomobilinde bu popüler sanal asistan mevcut durumda. Ancak Volkswagen Alexa trenine bu başarılı ve popüler otomobil modeliyle girmeyi tercih etti.

Sekizinci nesil Golf aralık ayında yollara çıkacak. Bu seri Volkswagen’in Amazon’un kişisel asistanını barındıran ilk modeli olacak. Alexa doğrudan yeni Golf’ün bilgi sistemine entegre ediliyor. Böylelikle sürücüler müzik çalma, yol tariflerini alma, akıllı ev cihazlarını kontrol etme, hava durumu bilgisini alma, haberleri isteme ve Alexa uyumlu yüz binlerce yetenekten yararlanma imkanını bulacaklar. Tüm bunları sesleriyle gerçekleştirecekler.

Yeni Golf modellerinde dijital kokpit standart

Volkswagen yeni Golf modelinde tamamen dijital kokpiti de standart olarak sunuyor. Aynı zamanda uyumlu akıllı telefonlarla mobil anahtar seçeneğini de sunuyor. Bunlara ek olarak sekizinci nesil Golf’te Harman Kardon tarafından sunulan üst sınıf ses sistemi de bulunuyor. Aynı zamanda sürücü ayarlarını bulutta saklama ve onlara her yerden erişme imkanı da mevcut.

Travel Assist adı verilen seyahat yardımcı sistemi sürücülere akıllı ve aktif direksiyon kontrolü, hızlanma ve fren desteği sunuyor. 210 km/sa hıza kadar bu destek sunuluyor. Sekizinci nesil Golf, beş hibrit versiyonla sunulacak ilk model de oluyor. Bunlar eTSI ve eHybrid modellerle oluşuyor. Kabloyla şarj edilebilen hibrit seçenek olarak yeni Golf, 150 kilovat ve 180 kilovat olmak üzere iki güç seçeneği sunuyor. Bunlardan ikincisi GTE.

https://twitter.com/volkswagen/status/1187659219916513280?s=21

Alexa desteği Volkswagen’in We Connect servisi aracılığıyla Almanya, Birleşik Krallık, Fransa, İtalya ve İspanya’da kullanıma sunulacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER