Teknoloji

Seiko Steve Jobs’un bileğinde görünen saati yeniden piyasaya sunuyor

seiko steve jobs

seiko steve jobsSeiko Steve Jobs’un bileğindeki saati yeniden canlandırıyor. Japon saat üreticisi, Tokyo merkezli perakendeci Nano Universe ile işbirliği yaparak Chariot serisi kol saatlerini sınırlı sayıda olacak şekilde piyasaya sürüyor. Chariot’u özel yapan unsur ise Apple’ın kurucusu Steve Jobs’un, 1984 yılında Time dergisinin kapağını süsleyen, Norman Seeff tarafından çekilmiş portre fotoğrafında bileğine bu saati takmış olması.

Fotoğrafta Steve Jobs, yerde lotus pozisyonunda oturmuş hâlde ve kucağında da Macintosh’u tutarken görülüyor. Bu, Apple’ın en kritik dönemlerinde çekilmişti ve Jobs’un simgesel fotoğraflarından bir tanesi hâline gelmişti.

steve-jobs-time-250217
Görsel: Norman Seeff / TIME Dergisi

Jobs’un sahip olduğu kol saati Şubat 2016’da, 42 bin 500 dolar karşılığında satılmıştı. Şimdi Seiko bu 33mm çaplı orijinal saati ve aynı zamanda 37.5mm’lik daha büyük versiyonunu satışa sunuyor. Şirket beyaz kadranlı versiyondan 1982 adet, siyah renklisinden ise 300 adet satacak. Fiyatı ise 20 bin Japon yeni, yani yaklaşık 643 TL olarak belirlendi. Ne var ki, bu saatler sadece Japonya’da satılacak.

Saat veya teknoloji tutkunuysanız ve Apple’ın tarihinden yeniden üretilmiş bir parçayı bileğinizde taşımak isterseniz, ya Tokyo’ya gitmeniz, ya da Japonya’yı ziyaret edecek bir arkadaşınızdan istekte bulunmanız gerekecek.

Seiko Chariot modeli 10 Marttan itibaren Japonya’da satışa sunulacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER