EğlenceTeknoloji

Sega Süper Oyun projesi için Microsoft ile iş birliği yapıyor

sega

Sega, bir süre önce duyurduğu Süper Oyun projesi çerçevesinde Microsoft ile iş birliğine gideceğini açıkladı. Açıklamada Sega’nın Microsoft’un Azure bulut platformunu kullanarak “büyük ölçekli ve küresel” oyunlar geliştireceği belirtildi.

Süper Oyun projesinin duyurusu geçtiğimiz mayıs ayında yapılmış, şirket projenin hayata geçişi için 2026 mali yılını işaret etmişti. Sega’dan yapılan son açıklamada, projenin orta ve uzun vadeli hedeflerde hayati bir yerinin olduğu ve küresel bir çevrimiçi oyun deneyiminin sunulacağı vurgulandı.

Sega’nın açıklamasında şu ifadeler yer alıyor: “Yaptığımız anlaşmayla şirket olarak geleceğe baktığımızı gösteriyoruz. Microsoft ile birlikte çalışmak, bize gelecekte değer kazanacak trendleri önceden görme şansını veriyor. Amacımız geliştirme süreçlerini optimize etmek ve Azure bulut teknolojilerini kullanarak oyunculara yüksek kaliteli deneyimler getirmeyi sürdürmek.”

Şu an için iki şirketin projenin hangi aşamalarında iş birliği yapacağı tam olarak bilinmiyor. Aralarında Sony’nin de bulunduğu pek çok oyun yapımcısı, Microsoft’un bulut altyapısından faydalanıyor. Böylelikle şirketlerin sil baştan bir çevrimiçi arka uç yapısı kurmasına gerek kalmıyor.

Microsoft’tan konuyla ilgili olarak Sarah Bond tarafından yapılan açıklamada ise şu ifadeler yer alıyor: “Microsoft’un bulut teknolojilerini kullanarak Sega ile birlikte özel oyun deneyimleri oluşturmanın yollarını keşfetmeye devam edeceğiz. Birlikte oyunların katma değerli şekilde nasıl geliştirileceği, yönetileceği ve saklanacağı konusunda çalışacağız.”

İLGİLİ HABERLER