Teknoloji

Sega Mega Drive Mini 2019’da piyasaya sürülecek

sega mega drive mini

Sega Mega Drive Mini konsolunun piyasaya çıkışının 2019’a ertelendiğini açıkladı. Klasik Mega Drive‘ın minyatür versiyonu olan konsolla ilgili karar, Sega’nın resmi Twitter hesabı aracılığıyla paylaşıldı.

Sega’nın orijinal planı, Mega Drive Mini’nin Mega Drive’ın Japonya’da piyasaya çıkışının 30. yılında satışa sunmaktı. Şirket daha önce konsolun Japonya dışındaki ülkelerde piyasaya ne zaman çıkacağı konusunda bilgi vermemişti. Yapılan son açıklamada konsolun Japonya ve Avrupa’da Mega Drive Mini, Kuzey Amerika’da ise Genesis Mini ismiyle raflardaki yerini alacağı da belirtildi.

Sega konsolun tasarımını ve yazılımını yeniden değerlendirmek adına Japon bir geliştiriciyle çalıştığını da açıkladı. Bu açıklama, pek de iyi yorumlar almayan Genesis Flashback konsolun hazırlık sürecinde yer alan AtGames’in yeni projedeki varlığı konusunda akıllara bazı sorular getirdi. AtGames nisan ayında Facebook sayfasından yaptığı duyuruda Mega Drive Mini’de de kendi donanımının kullanılacağını belirtmişti. Ancak bu paylaşımın silinmiş olması, Sega’nın yeni planlarında AtGames’e yer verilmediği algısını kuvvetlendiriyor.

Sega Mini Drive Mini gibi nostaljik minyatür konsollar, önümüzdeki dönemde daha yaygın görüleceğe benziyor. Bu alanda yolu açan Nintendo’nun ardından Sony de PlayStation Classic ile nostalji rüzgarını takip ediyor. Sega Mega Drive koleksiyonunun kış aylarında Nintendo Switch için yayınlanacağını da belirtmekte fayda var.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER