Teknoloji

Seene ile nesnelerin üç boyutlu modellerini oluşturmak çok kolay

Seene adlı uygulama fotoğraflarınızı kolaylıkla paylaşmayı sağlayan başka bir Instagram klonu gibi görünüyor. Ancak bu uygulama son zamanlarda karşımıza çıkan en ilgi çekici fotoğraf uygulamalarından biri olabilir. Onu farklı kılan unsur, yüklediğiniz fotoğrafları işlemesi ve onları üç boyutlu olarak görüntülemesi.

seene-iphone-uygulama-120514

Uygulamanın çalışma şekli oldukça basit. Cihazın kamerasını kullanan uygulama bir nesnenin farklı açılardan çekilen görüntülerini birleştirerek üç boyutlu modelini oluşturuyor. Tabii ki, oluşturulan model mükemmel görünüme sahip değil, ancak derinliğin gösterilmesi noktasında Seene bekleneni karşılıyor. Kullanıcılar uygulama içindeyken iPhone’larını döndürerek görüntüyü farklı açılardan görüntüleyebiliyor, tıpkı ellerinde gerçek ürün varmış ve onu ellerinde çevirip inceliyorlarmış gibi. Bu arada oluşturulan Seene’ler web sayfalarına da eklenebiliyor.

Seene çok yakında gelecek güncellemeyle birlikte tam 3D modellerin oluşturulmasına izin verecek. Mevcut uygulama sadece kısıtlı bir açıdan görüş sunarken yeni uygulama sayesinde nesneyi tüm açılardan görüntülemek mümkün olacak. Ayrıca uygulama içinde 3D modellerin bilgisayara aktarılması gibi bir seçenek de bulunacak. Bu durum söz konusu nesnenin 3D baskıdan çıkarılmış kopyasının elde edilmesine de kapı açabilir.

İlgili >> Seene, YouTube

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER