Teknoloji

Secret anonim mesajlaşma uygulaması geri dönüyor

secret anonim mesajlasmaAnonim mesajlaşma uygulaması Secret, 2014’te yayınlandıktan sonra büyük ivme kazanmış, ancak geçtiğimiz nisan ayında ani bir kararla kapılarını kapatmıştı. Uygulamanın kurucularından David Byttow, Secret’ın şirketin kuruluşundaki vizyonu yansıtamayacak hâle geldiğini belirtmişti.

ABD Başkanlık Seçimlerinin sonuçlanmasının ardından uygulamayı yeniden hayata geçirmeye karar veren Byttow, önümüzdeki dönemde uygulamaya daha çok ihtiyaç duyulacağını dile getirdi. Byttow, uygulamasının geri döneceğini açıkladı. Byttow, “Secret V2 geliyor. Böyle bir zamanda var olmamak önemli.” ifadelerini kullandı.

TechCrunch sitesine konuşan Byttow, uygulamayı yeniden canlandırma konusundaki motivasyonunu şu sözlerle açıkladı: “Mevcut sosyal medya ürünlerinin zayıf yönlerine çözüm getirilmeli ve bu şimdilik benim bildiğim tek yol. İnsanların özellikle tanıdıklarına en hakiki kişiliklerini sunabilecekleri bir alan yok. Çok fazla korku ve çok az kişisel farkındalık var. Silikon Vadisi’nden başlayarak kişisel farkındalığı artırmamız gerekiyor. Bir balonun içindeyiz. Bu balonu yok etmeliyiz. Gerçek serbest kalmak istiyor. Ancak o zaman anlamaya, iyileşmeye ve birlikte çalışmaya başlayabiliriz.”

Secret anonim mesajlaşma uygulamasının yeni sürümünün ne zaman hazır olacağı bilinmiyor

Uygulamanın yeni sürümünün ne zaman hazır olacağı konusunda şu an için somut bir işaret verilmiş değil. Ancak Byttow’un hali hazırda kurumlara yönelik içerik oluşturma servisi Bold’un üstüne odaklandığı biliniyor. Byttow, yeni dönemde uygulamanın gelişimini ayrı bir ekiple yürütmeyi ve uygulamanın gelirini çeşitli sivil toplum örgütlerine aktarmayı planlıyor.

İLGİLİ HABERLER