Teknoloji

Secret Android’e geldi, dünya çapına yayıldı

Doğru veya yanlış söylentilerin anonim şekilde yayılmasını sağlayan Secret uygulaması geçtiğimiz aylarda iOS platformuna gelmiş, ancak sadece ABD’deki kullanıcılar için dağıtıma sunulmuştu. Dün itibarıyla bu uygulama hem Android’e geldi hem de dünya çapına açıldı. Böylelikle tonlarca yeni sır Secret uygulaması aracılığıyla milyonlara yayılma potansiyeli bulmuş oldu.

secret-android-220514

Daha önce Secret uygulamasını hiç kullanmamış olanlar için aktaracak olursak, uygulama için hesap açtığınızda telefon rehberiniz ve e-posta kişileriniz taranarak anonim bir sosyal ağ oluşturuluyor. Yazdığınız her bir dedikodu, sır veya söylenti kontaklarınızla paylaşılıyor. Onlar da yorumda bulunabiliyor veya sizin paylaşımlarınızı beğenerek kendi ağları içindeki kontaklara aktarabiliyor. Ancak merak etmeyin, bu sırada sizin paylaşımlarınız hâlen anonimliğini koruyor. Ancak bazen içeriğe bakarak bir dedikoduyu veya sırrı kimin yazdığını anlamak mümkün olabiliyor. Farklı renkler veya desenler seçerek veya kendinize ait görseli arka plana atayarak görünüm bakımından özelleştirmeler yapmanız da imkan dahilinde sunuluyor.

Secret uygulamasının arkasındaki ekip katılımı artırmak için bazı yeni özellikler de ekliyor. Haber kaynağınızda gezinirken uygulamayı kaç arkadaşınızın kullandığını gösteren bir bilgi kartına rastlayabilirsiniz. Ayrıca “buz kırıcıları” olarak adlandırılan ve Secret’ın yerleştirdiği çeşitli iletilere de rastlamak mümkün. Son olarak şirket yazılanları Facebook, Twitter, e-posta veya SMS aracılığıyla paylaşımı da daha kolay hâle getirdi.

Secret çoğunlukla Silikon Vadisi etrafında kullanılıyordu. Ancak dağıtım alanının genişlemesiyle ve Android’e de gelmesiyle birlikte daha fazla kullanıcının sırlarına ev sahipliği yapacaktır. Şirket gelecekte yeni sürprizler sunacağını haberini veriyor. Bu da gelecek güncellemeyle birlikte daha çok yeni özelliğin geleceği anlamına geliyor.

İlgili >> Secret, iTunes App Store, Google Play

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER