Teknoloji

Sebastian Vettel iPhone’un Bul uygulamasıyla hırsız kovaladı

sebastian vettel

Apple’ın Bul uygulaması kullanıcıların Apple kimliğine bağlı cihazlarının ve AirTag takılı diğer eşyalarının konumlarını takip etmesini sağlıyor. Böylelikle pek çok kişi kayıp veya çalınmış eşyalarını bulabiliyor. Alman Formula 1 pilotu Sebastian Vettel ise bu uygulamayı doğrudan hırsızları kovalamak için kullanmış.

BBC’nin haberine göre, Vettel’in çantası İspanya’nın Barselona şehrindeki bir otelin önünde çalındı. Alman pilotun doğrudan polise gitmek yerine farklı bir şey yaptığı ve iPhone’undaki Bul uygulaması üzerinden çantanın konumunu canlı şekilde takip ettiği belirtildi.

Vettel’in ekibinden yapılan açıklamada, bunun çantadaki Bul uyumlu kulaklık sayesinde mümkün olduğu ifade edildi. Ancak bu akıllıca görünen çözüm, Vettel’in çantasını geri getirmedi.

Anlaşılan o ki, AirPods’un Bul uygulamasıyla takip edilebilir olduğundan hırsızlar da haberdardı. Bu nedenle kulaklığı çantadan çıkaran hırsızlar, takipten de kurtulmuş oldu. Dört defa Formula 1 Dünya Sürücüler Şampiyonu olan Sebastian Vettel de kulaklığını bulduktan sonra çantası için polise başvurmak zorunda kaldı.

Sebastian Vettel çabasının karşılığını alamasa da, uyguladığı yöntem teknolojinin kayıpları bulma konusunda ne kadar etkili olabileceğini bir kez daha gösterdi.

İLGİLİ HABERLER