Eğlence

Seagate’ten tasarımı Betamax çalara benzeyen Free Agent Theater HD

ces09-seagate-freeagenthdd

Seagate’ten 20 sene öncesinin Betamax video cihazlarına benzeyen bir multimedya cihazı geldi. 2009’a gelmişken Seagate’in neden böyle antika bir tasarımı tercih ettiğini merak ediyoruz. Yine de tasarıma fazla takılmadan bu yeni cihazın neler yaptığına bakalım.

Free Agent Theater HD olarak adlandırılan bu multimedya cihazı piyasada çok sıkça görmeye başladığımız TV’ye bağlanabilen sabit diskli cihazlara yeni bir boyut kazandıracak. Yandaki resimde gördüğünüz gibi bir tane bağlantı yuvasından, uzaktan kumandadan ve multimedya oynatıcıdan oluşan bu setin multimedya oynatıcı içerisindeki gümüş renkli bölüm çıkartılıbiliyor. Çıkartılan bu bölüm aslında bütün medyaların depolandığı sabit disk. Sabit diske yeni multimedya dosyaları yüklemek istediğinde sadece sabit diski çıkarıp bağlantı yuvasına yerleştirmek ve bu bağlantı yuvası aracılığıyla bilgisayara bağlayıp dosya transferi yapmak büyük bir kolaylık olsa gerek.

Bu arada Free Agent Theater HD üzerinde bir USB portu da bulunuyor. Bu port ile harici diskleri ya da USB diskleri de bu cihaza bağlayabiliyorsunuz. Bu multimedya cihazını diğerlerinden ayıran önemli bir özellik adından da anlayacağınız gibi HD içerikleri oynatabilmesi.

Mart 2009’da piyasaya çıkması beklenen bu cihazın 250 GB’lik versiyonu 229.99$’a, 500 GB’lik versiyonu ise 299.99$’a satılacak. Free Agent Go HDD sahibi olanlar medya oynatıcı set ve uzaktan kumanda çifti için 129.99$ ödeyerek aynı seti elde edebilecek.

Cihazın işlevini daha iyi anlamak için aşağıdaki videoyu izlemenizi tavsiye ederiz.

Video: Free Agent Theater HD

İLGİLİ HABERLER