Eğlence

SeaGate GoFlex Satellite yeni gelen yazılım güncellemesiyle daha verimli çalışıyor

Seagate’in pille çalışan ve Wi-Fi bağlantı desteği sunan dünyanın ilk harici sabit diski GoFlex Satellite bir süredir Türkiye’de satılmakta. Bu ürün için çıkan yeni bir bellenim, ürünün yeteneklerini daha da artırıyor. Seagate EMEA Bölgesi Ürün Müdürü Luke Prodromou tarafından tanıtılan yeniliklerin arasında aynı anda kablosuz olarak bağlanan cihaz sayısının 3’ten 8’e çıkarılması da bulunuyor. Bu cihaz kullanıcıları GoFlex Satellite’a aynı anda bağlanıp onda depolanan farklı içerikleri görüntüleyebiliyor veya oynatabiliyor.

GoFlex Satellite’ın aynı anda bağlanan cihaz sayısının artırılmasının yanı sıra desteklenen cihaz kategorileri de genişletildi, akıllı TV ve oyun konsolları da DLNA desteği sayesinde desteklenenler arasına girdi. 1.3.5 versiyon numaralı güncelleme, 5 saatlik pil ömrünü 7 saate çıkartırken bekleme süresinin de bir günün üzerine, 27 saate çıkmasına olanak sağladı.

Öte yandan artık bir yandan GoFlex Satellite içinde depolanan içerikleri tüketirken bir diğer yandan da internette gezinmeniz mümkün olacak. Örneğin, iPad’inizi GoFlex Satellite’a Wi-Fi üzerinden bağladınız ve arkaplanda müzik dinliyorsunuz. Ancak aynı anda internette de gezinmek istiyorsunuz. iPad’iniz Wi-Fi üzerinden GoFlex Satellite’a bağlı durumda, yani Wi-Fi bağlantısı dolu. O halde ne yapacaksınız? Yeni güncelleme sayesinde GoFlex Satellite’ı ortamda bulunan bir Wi-Fi şebekesine bağlamak ve iPad’i de GoFlex Satellite üzerinden internete bağlamak mümkün.

Seagate GoFlex Satellite bilgisayara USB kablosuyla bağlanarak şarj edilebilir. Ağ üzerinden içerik yayıncısı olarak çalışan bu cihaz sayesinde video, müzik, resim ve belgelere herhangi bir kabloya ihtiyaç duymadan ve iPad gibi, üzerinde USB port barındırmayan ve kullanıcıların harici disk bağlayamamaktan şikayetçi oldukları bir cihazın kapasitesini de dolaylı olarak artırma fırsatı yakalayabilir.

2.5 inç’lik 500 GB kapasiteli disk barındıran Seagate GoFlex Satellite’ın Türkiye satış fiyatı 450-600 TL arasında değişiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER