Teknoloji

Seagate Backup Plus Portable 5 TB depolama alanı sunuyor

seagate backup plus portableSeagate, kullanıcılarına oldukça büyük bir depolama alanı sunan yeni harici sabit diskini duyurdu. Backup Plus Portable adını taşıyan harici sabit disk, 5 TB depolama alanı sunuyor. Seagate Backup Plus Portable, piyasadaki en büyük kapasiteli mobil disk olma unvanını taşıyor. Şirketten yapılan açıklamada, diskin özellikle 4K video kaydı yapan ve yüksek çözünürlüklü fotoğraf çekenler için uygun olduğu belirtildi.

Taşınabilir diskin kasasının içinde Seagate BarraCuda iç sürücü bulunuyor. Bu sürücü, 2,5 inç 1 TB plak teknolojisini barındırıyor. Söz konusu sürücü, geçtiğimiz ay duyurulmuştu. Backup Plus 5 TB ise BarraCuda 5 TB sürücüsünü barındıran ilk disk olma özelliğini taşıyor. PC ve Mac bilgisayarları destekleyen disk, Mac için NTFS sürücüsünü yüklüyor.

Taşınabilir disk, PC’ye USB 3.0 kablosuyla bağlanıyor.20.5 mm. kalınlığındaki disk, alüminyum bir kasaya sahip. Böylelikle hem dayanıklılık sağlanmış oluyor hem de taşınabilir disk daha şık bir görüntüye kavuşuyor. Seagate, taşınabilir diskin 120 MB/s’ye varan transfer hızlarına ulaşabileceğine dikkat çekiyor.

Seagate Backup Plus Portable 189.99 dolar karşılığında satılacak

Backup Plus Portable bu ay içinde raflardaki yerini alacak. 5 TB kapasiteli taşınabilir diskin yurt dışındaki fiyat etiketinde 189.99 dolar yazacak. Backup Plus Portable gümüş, siyah, kırmızı ve mavi renk seçenekleriyle potansiyel müşterilerinin karşısına çıkıyor.seagate-backup-plus-portable-161116

İLGİLİ HABERLER