Teknoloji

Seagate 60 TB kapasiteli SSD’sini gelecek yıl piyasaya çıkaracak

seagate 60 tb
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

seagate 60 tbSamsung geçen hafta 15.36 TB kapasiteye sahip, fiyatı da 10 bin dolar olan dünyanın en büyük kapasiteli SSD’sini duyurmuştu. Bu hafta ise Seagate, söz konusu kapasitenin dört kat üstüne çıktı. Seagate 60 TB kapasiteli, 3.5 inç formatta SAS SSD’nin duyurusunu gerçekleştirdi. Seagate bunun 2017 içinde piyasaya çıkarılacağını kaydetti.

Bu sürücü ABD’nin Kaliforniya eyaletinde düzenlenen 2016 Flash Bellek Etkinliği’nde sergileniyor. 60 TB çok aşırı miktarda veri demek; bu kapasitede bir sürücü 400 milyon fotoğraf veya 12 bin filmi depolayabiliyor.

Tabii ki, Seagate’in bu sürücüsü daha çok kurumsal amaçlı kullanım için geliştirilmiş. Veri merkezleri Seagate’in 60 TB SSD’sini eski 3.5 inç HDD sürücülerle kolaylıkla değiştirebilecekler. Seagate, aynı formatta 100 TB’ye kadar depolamaya ölçekleme potansiyelinin olduğuna dikkat çekiyor. Ancak Seagate bu devasa kapasiteli sürücüsünü gelecek yıl çıkarıncaya kadar, Samsung dünyanın en yüksek kapasiteli SSD’sini satan şirket olmayı sürdürecek.

İLGİLİ HABERLER