Teknoloji

Scribd’in e-kitap kiralama servisi açıldı

Yıllardır web üzerinde doküman paylaşımı için kullanılan sitelerden bir tanesi olan Scribd önemli bir atılım yaptı ve mevcut platformuna bir de e-kitap kiralama servisi ekledi.

scribd-ekitap-021013

Site her zaman olduğu gibi dokümanların barındırılması, paylaşılması ve okunması için kullanılmaya devam edecek, bununla birlikte bir şeyler okumak isteyenler için daha fazla seçenek sunacak. ABD’deki kullanıcılar ayda 8.99 dolar ücret karşılığında yayıncı HarperCollins’in ABD kitap katalogunun büyük bir kısmına erişme şansına sahip oluyor. Üstelik bu platform sadece kitap satışı yapmıyor, ayrıca elektronik kitap kiralama hizmeti de sunuyor.

GigaOm’un haberine göre, Scribd e-kitap servisini geçtiğimiz ocak ayından itibaren herkese açık şekilde test etmeye başladı, ancak başlangıçta HarperCollins’in kitapları sitede yer almıyordu. Scribd ABD’nin en büyük beş yayıncısından biriyle anlaşmanın yanı sıra daha küçük çaplı altı farklı yayıncının da desteğini arkasına almış. Diğer büyük yayınevlerinin kitaplarının sitede bulunmamasının dezavantaj olduğu söyleniyor, ancak gelecekte yeni anlaşmaların gelebileceği ihtimalini de gözardı etmemek gerekiyor.

Scribd’in iPhone, iPad ve Android uygulamaları abonelik kapsamındaki kitaplara erişme ve bunları okuma fırsatı verecek. Ayrıca kitapları web üzerinden de okumak ya da bunları indirmek de mümkün oluyor.

İlgili >> The Verge, GigaOm

[Görsel – GigaOm]

İLGİLİ HABERLER