Teknoloji

Scribd sınırsız e-kitap ve sesli kitap aboneliğini geri getiriyor

scribd sinirsizScribd sınırsız abonelik modelinden bundan iki yıl önce vazgeçmiş ve aylık kredi modeline dönüş yapmıştı. Şirket, yaptığı açıklamayla abonelerinin geniş e-kitap ve sesli kitap kütüphanesinden yeniden eskisi gibi yararlanabileceğini duyurdu. Ancak geçmişe dönüş ortada bir sınır olmadığı anlamına gelmiyor. Scribd, çok fazla kitap okuyan veya dinleyen kullanıcılarının erişimlerinin kısıtlanacağını açıkladı.

Çevrimiçi ortamda doküman paylaşımı amacıyla kurulan Scribd, abonelik servisiyle e-kitapların satışı veya kiralanması için popüler mecralardan biri hâline gelmişti. Şirket daha sonra abonelik servisine sesli kitapları ve çizgi romanları da eklemişti. İçerik kütüphanesini düzenli olarak büyüten Scribd, 2016’da abonelik planına bazı kısıtlamalar getirmişti. Kredi sistemine geçen şirket, kullanıcılara her ay üç e-kitap okuma ve bir sesli kitap dinleme izni vermişti. Scribd Select kategorisi altındaki seçeneklerde ise böyle bir sınırlama uygulanmamıştı.

Söz konusu değişiklikler işe yaramış gibi görünürken, Oyster gibi rakip servislerin kapanması da Scribd’in ekmeğine yağ sürmüştü. İçerik kütüphanesine gazeteleri de ekleyen ve abone sayısını 500 binin üzerine çıkaran Scribd, kâra geçmeyi de başarmıştı.

Scribd sınırsız abonelik paketi için 8.99 dolar ödemek gerekiyor

Publisher’s Weekly’nin haberine göre, Scribd hâlâ kârlılığını koruyor. 700 bin abonesi bulunan şirket, sınırsız abonelik modelini geri getirmek için ihtiyaç duyduğu şartları sağlamış gibi görünüyor. Scribd sınırsız abonelik paketine 8.99 dolar fiyat belirlerken, Scribd Select programını sonlandırdığını açıkladı.

İLGİLİ HABERLER