EğlenceTeknoloji

Scrabble GO: En popüler kelime oyunu zamanın ruhunu yakalıyor

scrabble go

Scrabble, dünyanın en popüler kutu oyunları arasında yer alıyor. Hemen hemen her kelime oyununa ilham veren Scrabble’ın mobil oyun ekosistemine girişi, klasik formatın basit bir uyarlaması şeklinde olmuştu. Ancak zaman içinde Scrabble da zamanın ruhuna uyum sağladı ve Scrabble GO adıyla daha dinamik bir formatla mobil cihaz sahiplerinin karşısına çıktı. Bu inceleme yazısında Scrabble GO ile ilgili yorumlar bulunuyor.

Öncelikle Scrabble GO’nun Türkçe desteğinin bulunmadığını belirtmek gerekiyor. Bu can sıkıcı bir durum olsa da, yabancı dil pratiği için bir imkân sağladığı da söylenebilir. Oyunda İngilizcenin yanı sıra Almanca, Fransızca, İspanyolca, İtalyanca ve Portekizce desteği sunuluyor.

Scrabble oyuncularının aşina olduğu klasik deneyim de Scrabble GO’da mevcut. Oyunun resmi yazı tahtası ve kelime sözlüğü ile alışılagelmiş Scrabble keyfini yaşamak mümkün oluyor. Bu deneyimin daha ilerisine gitmek isteyenler içinse Scrabble GO’da çok farklı seçenekler bulunuyor.

İlk olarak, Scrabble GO’nun, orijinal oyunun ruhuna uygun şekilde, sosyal bir aktivite vadettiğini söylemekte fayda var. Oyuncular, diledikleri takdirde kelime bilgilerini aile üyelerine ve arkadaşlarına karşı test edebiliyor.

Bu sosyal boyut için gerekli altyapı ise Facebook aracılığıyla sağlanıyor. Scrabble GO’ya Facebook hesabı ile bağlananlar, oyunu popüler sosyal ağdaki arkadaşlarıyla oynayabiliyor.

Scrabble GO’yu herhangi bir giriş yapmadan, misafir olarak oynamak da mümkün. Ancak oyunun içinde, anlaşılır biçimde, sürekli olarak Facebook hesabını bağlamaya yönelik bir teşvik bulunuyor. Hem bunu yapıp hem de bildirimlerini aktif hâle getirenler, oyunun sunduğu bonuslardan yararlanabiliyor.

Scrabble GO’da klasik modun dışında birbirinden farklı oyun seçenekleri mevcut. Hızlı bir oyun isteyenler için Düello, tablada kalan harflerin sürekli olarak değiştirildiği Word Drop, bir grup harften farklı kelimelerin çıkarıldığı Tumbler ve tek kişilik Rush modu oyuncuların karşısına çıkıyor.

Scrabble GO oyuncuları ihtiyaç duyduklarında yardım alabiliyor

Tüm mobil oyunlarda olduğu gibi, Scrabble GO’da da oyunculara yardımcı olacak çeşitli araçlar sunuluyor. Bu araçlar sayesinde oyuncular ellerindeki harflerle en iyi kelimeleri yazabiliyor, kelimeleri yazabilmek için en uygun yerleri görebiliyor veya ellerindeki harfleri değiştirebiliyor. Bu desteklerden yararlanmak için de oyunda kazanılan elmaslar kullanılıyor. Oyuncular, bu elmasları gerçek parayla da satın alabiliyor.

scrabble go yorumlar

Scrabble GO, yılların eskitemediği Scrabble deneyimini günümüze uygun olarak güncelliyor ve oyuna yeni bir ruh kazandırıyor. Oyun hem iOS hem de Android üzerinde oynanabiliyor.

Scrabble GO: App Store  Google Play

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER