Teknoloji

Scott Forstall iPhone’un ortaya çıkışı hakkında ilk defa konuştu

scott forstall

scott forstallApple’ın eski başkan yardımcısı Scott Forstall, iPhone’un ortaya çıkış süreci hakkında ilk defa konuştu. Cupertino merkezli şirketin iOS’i oluşturmaya yönelik çalışmalarında başı çeken Forstall, ABD’nin Mountain View şehrindeki Bilgisayar Tarihi Müzesi’nde düzenlenen bir etkinlikte gazeteci John Markoff’un sorularını yanıtladı.

Forstall, Apple’dan yaklaşık beş yıl önce tartışmalı biçimde ayrılmıştı. O günden bu yana Apple ile ilgili olarak konuşmayan tecrübeli yönetici, mesaisini Broadway müzikallerinin yapımcılığına ayırmıştı. Forstall’ın Snapchat gibi girişimlere danışmanlık ve yatırım yaptığı da belirtilmişti.

Forstall ve Markoff’un sohbetinde, iPhone’un getirdiği büyük yenilikler hakkında yeni şeyler ortaya çıkmadı. Orijinal çoklu dokunma prototipinden bahseden Forstall, tablet üretmek için çıktıkları yolda nasıl iPhone’a dönüş yaptıklarını anlattı.

Kitleyi yakalamayı başaran bir konuşmacı olan Forstall, iPhone’un ortaya çıkışına dair bazı ilginç anekdot ve hikayeleri paylaşmayı ihmal etmedi. Steve Jobs ile birlikte iPhone’un tanıtımından haftalar önce prototipler eşliğinde Cingular yöneticilerine yaptıkları sunum hakkında konuşan Forstall, Jobs’un kendisine ciddi hastalık süreci hakkında nasıl yardımcı olduğunu ve Apple efsanesinin şirket kafeteryasını “kandırmaya” yönelik planlarını anlattı.

Scott Forstall kendisiyle özdeşleşen tasarım anlayışı hakkında da konuştu

Kendisiyle özdeşleşen ve “skeuomorphism” olarak anılan arayüz tasarımı hakkında da konuşan Forstall, tasarımın kolay kullanım ve erişilebilirlik üzerine kurulduğunu belirtti.

İLGİLİ HABERLER