Teknoloji

Eski Apple Başkan Yardımcısı Scott Forstall şirketin performansından dolayı çok mutlu

scott-forstall-301012

Daha önce Apple’da iOS’in sorumluluğunu üstlenen Scott Forstall, 2012’nin sonuna doğru şirketle yollarını ayırmıştı. O tarihten bu yana köşesinde kalmayı tercih eden Forstall, prodüktörlüğünü üstlendiği yeni tiyatro oyunuyla tekrar gündeme geldi. The Wall Street Journal’a konuşan eski Apple yöneticisi, yıllarını verdiği Cupertino merkezli şirket hakkında oldukça pozitif ifadeler kullandı. Apple’da birlikte çalıştığı binlerce insanla gurur duyduğunu söyleyen Scott Forstall, eski şirketinin mükemmel gidişatından ve insanların sevdiği ürünler üretmesinden dolayı gurur duyduğunu sözlerine ekledi.

Apple’daki görevinin ardından fazlasıyla sessiz bir profil çizen Forstall’ın Silikon Vadisi’ndeki yeni şirketlere danışmanlık yaptığı öne sürülmüştü. Sony Pictures’a düzenlenen siber saldırının ardından ele geçirilen ve Wikileaks tarafından yayınlanan belgelerdeyse Forstall’ın ismi Snapchat’in yatırımcı ve danışmanları arasında geçmişti. Forstall şu sıralarda ise eşiyle birlikte Broadway’de sergilenecek “Fun Home” isimli müzikalin yapımcılığını yürütüyor. Müzikal nedeniyle epey heyecanlı olduğu anlaşılan Forstall, 5 yıllık geçmişi bulunan Twitter hesabından yaptığı ilk paylaşımda da bu heyecanını yansıttı.

Scott Forstall’ın Apple’dan ayrılmasında şirketin diğer üst düzey yöneticileriyle yaşadığı görüş ayrılıklarının etkili olduğu biliniyor. Forstall’ın vedasının ardından Apple, yönetim ekibi arasında “artırılmış işbirliği” sağlanacağına vurgu yapmıştı. O dönemde Forstall’ın diğer Apple yöneticileriyle fikir ayrılığına düşmesinde, Apple Haritalar servisinin başlangıçtaki yetersizliği nedeniyle özür dilemeyi kabul etmemesinin etkili olduğu düşünülüyor. Apple, söz konusu özür açıklamasını daha sonra CEO Tim Cook’un imzasıyla gerçekleştirmişti.

Scott Forstall ve eşinin Fun Home’un prodüksiyonuna ne kadar para harcadığı bilinmiyor. Scott Forstall, Apple’dan ayrılırken elindeki hisseleri nakite çevirmiş ve 38 milyon dolar gelir elde etmişti. Forstall’ın o dönemde sahip olduğu hisselerin mevcut değeriyse 56.72 milyon dolara ulaşmış durumda.

İLGİLİ HABERLER