EğlenceManşetler

Score! Hero: Kendi başarı hikayenizi yazmaya hazır mısınız?

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

score-hero-0001

Ağustos ayıyla birlikte futbola verilen ara resmi olarak sona erdi. Önemli ve resmi futbol organizasyonlarının neredeyse hepsinde heyecan bu ay itibarıyla yeniden başlıyor. Gözlerin futbol oyunlarına çevrilmesi, mobil oyun geliştiricilerinin de iştahını kabartmışa benziyor. Daha önce hazırladığı “Score! World Goals” isimli oyunla futbolseverler arasında büyük ses getiren First Touch Games, yeni sezona “Score! Hero” ile birlikte giriyor.

score-hero-0002

Score! Hero’da oyuncular oluşturdukları karakteri dünya futbol sahnesinde yükseltmeye çalışıyor. Yine de, bu durumun oyunda sadece tek karakterin kontrol edilebildiği anlamına gelmediğini belirtmekte fayda var. Score! Hero’nun başlangıcında oyunculardan ekranda görülen futbolculardan birini seçmeleri isteniyor.

score-hero-0003

Futbolcu seçiminin ardından oyuncular deneme/alıştırma şeklinde tanımlanabilecek bir dönemden geçiyorlar. Bu süreçte temel oyun kontrolleri hakkında bilgiler aktarılıyor. Denemenin tamamlanmasının ardından oyunculara farklı liglerdeki takımlardan teklifler geliyor ve takım seçiminin yapılmasının ardından hazırlık ve lig maçları süreci başlıyor.

score-hero-0004

Oyuncular bir takıma transfer olduktan sonra formalarının arkasına isimlerini yazabiliyor. Forma numarasını, görünüşü ve aksesuarları değiştirebilmek içinse biraz başarı göstermek ve birkaç maç ilerlemek gerekiyor. Ancak bu değişiklikleri yapmak için sadece başarı göstermek yetmiyor. Aksesuarların önemli bir kısmına sahip olmak için oyun parasından faydalanmak gerekiyor. Bu parayı kazanmanın pek kolay olmadığını ve paraya oyun içinde daha önemli noktalarda ihtiyaç duyulabileceğini de ayrıca belirtmekte fayda var.

score-hero-0005

Score! Hero’nun kontrolleri oldukça basit. Kullanıcılardan sürükleme hareketleriyle topu istedikleri noktaya ulaştırmaları isteniyor. Oyuncunun pozisyonuna göre doğru hareket kimi zaman pas vermek, kimi zaman ise şut çekmek olabiliyor. Pasta veya şutta sağlanamaması durumunda oyuncunun gücü yavaş yavaş tükeniyor. Oyuncunun gücü ekranın sol üst kısmında bulunan kalp ikonlarıyla sembolize ediliyor ve her hata gücü yavaş yavaş tüketiyor. Tüm canların tükenmesi durumunda yeni bir can elde etmek için bir süre beklemek ya da uygulama içi satın alma özelliğine başvurmak gerekiyor. İsabetsiz paslar veya şutlar sonrasında oyun içi para kullanarak, pozisyonu geriye almak ve güç kaybını önlemek de mümkün.

score-hero-0006

Score! Hero’nun dil seçenekleri arasında Türkçe bulunuyor. Bu da oyunun artı hanesine yazılıyor. Ancak kullanılan Türkçenin pek özenli olmadığını ve birebir tercüme kalıplarının fazlasıyla göze çarptığını belirtmek gerekiyor. Bunun dışında, Score! World Goals’ün kalitesini devam ettiren Score! World Hero, futbolseverlerin her anını futbolla dolduracak gibi gözüküyor.

İLGİLİ HABERLER