Eğlence

Scope Süper Kalpler ile yayıncılara para kazanma imkanı sunuyor

scope super kalplerTwitter’ın ülkemizde Scope adıyla faaliyet gösteren canlı yayın platformu Periscope’taki yayıncılar, artık doğrudan servis üzerinden para kazanabilecek. İzleyiciler “Süper Kalpler” adını taşıyan sanal hediyelerle favori yayıncılarına olan desteklerini hem maddi hem de manevi biçim de gösterebilecek. Scope Süper Kalpler programı başarıya ulaşırsa Twitter’ın önünde sağlam bir gelir kapısı da açılmış olacak.

Süper Kalpler’i gönderebilmek için önce Süper Kalpler satın almak gerekiyor. Bu kalpler şimdilik sadece canlı yayınlar sırasında satın alınıp gönderilebiliyor. Tekrar gösterimlerde ise böyle bir imkan sunulmuyor. Süper Kalpler’e erişmek içinse Scope’un sanal para paketine sahip olmak gerekiyor. Sanal para paketi gerçek para karşılığında satın alınıyor.

Sanal paralar, Süper Kalpler’i satın almak için kullanılıyor. Süper Kalpler üç farklı formatta kullanıcıların karşısına çıkıyor. Temel Süper Kalpler, 33 sanal para karşılığında satın alınıyor. 66 sanal para karşılığında satın alınan Süper Kalpler ise ekranda gönderenin profil fotoğrafıyla birlikte görülüyor. 111 sanal para değerindeki Deluxe Süper Kalpler’de ise kalpler kullanıcıların profil fotoğraflarının yanı sıra parıldayan bir efektle ekranda gösteriliyor.

Gönderilen Süper Kalpler yayıncıların profilinde yıldız olarak gösteriliyor. Her yıldızın değeri, onun için harcanan sanal paraya göre ölçülüyor. Eğer bir izleyici yayıncıya 330 sanal para karşılığında satın alınan 10 Süper Kalp gönderiyorsa, yayıncı 330 yıldız kazanıyor. Yıldız sayısı 185 bine ulaşan yayıncılar, ayda 1 defa yıldızlarını gerçek parayla takas edebiliyor. Bu da yayıncıların kasasına 175 dolar gibi bir paranın girebileceği anlamına geliyor. Scope’tan yapılan açıklamada bu paranın büyük kısmının yayıncılara aktarıldığı belirtilse de, yüzde 30’luk Apple/Google ve yine yaklaşık aynı orandaki Scope kesintisinden sonra kalan miktarın yayıncılara ulaştığını belirtmekte fayda var.

Scope Süper Kalpler Yayıncı Programı şimdilik sadece ABD’de faaliyette

İlk etapta sadece ABD’deki yayıncılar Süper Kalpler ile para kazanabilecek. Program yakında uluslararası ölçekte de faaliyete geçecek.

İLGİLİ HABERLER