Eğlence

Scarlett Johansson ve Disney Black Widow davasında uzlaştı

black widow disney plus scarlett johansson

Scarlett Johansson, başrolünde olduğu Black Widow’un sinemalarla birlikte Disney Plus’ta da gösterime girmesi nedeniyle Disney’e dava açmıştı. Ünlü oyuncu, Disney’le anlaşmasını gişe hasılatı üzerinden yaptığını ve bu nedenle milyonlarca dolar kaybettiğini iddia etmişti. Johansson ve Disney’in uzlaşmaya varması fazla zaman almadı.

Taraflar arasındaki uzlaşmanın koşulları henüz ortaya çıkmış değil. Ancak Deadline sitesinin haberinde “on milyonlarca dolar” değerinde bir anlaşmadan söz ediliyor. Yapılan resmi açıklamalarda ise hem Johansson hem de Disney birlikte çalışmaktan duydukları memnuniyeti ve ortak çalışmaların süreceğini vurguladı.

Ünlü oyuncu, dava dilekçesinde Disney ile yaptığı anlaşmanın filmlerin sinemalarda ve çevrimiçi servislerde aynı gün gösterime girmesini yasakladığını belirtmişti. Ancak Disney filmi sinemalarla eş zamanlı olarak Disney Plus’ta da gösterime sokmuştu. The Wall Street Journal’ın haberine göre, bu hareket Scarlett Johansson’a 50 milyon dolar kaybettirdi.

Dava sürecinde Disney, Johansson’a filmdeki rolü için 20 milyon dolar ödendiğini ve Disney Plus’taki gösterimin de kendisine para kazandırabileceğini savundu. Disney Plus’ta da filmi izleyebilmek için abonelerin normal ücretin üstüne ekstra 30 dolar daha ödemesi gerekiyordu.

Box Office Mojo’nun hesaplamalarına göre, Black Widow 379 milyon dolar gişe hasılatı elde etti. Johansson’un ekibi ise eğer COVID ertelemeleri olmasa ve filmi Disney Plus’ta vizyona girmese gişe hasılatının 1.2 milyar dolar olacağını öne sürmüştü. Pandemiden önce vizyona giren Captain Marvel ve Spider-Man: Far From Home benzer paralar kazandırmıştı.

Emma Stone gibi yıldız oyuncular, pandemi döneminde vizyona giren filmlerinden daha fazla para kazanmak için ekstra görüşmeler yapmıştı. Scarlett Johansson ise Disney ile anlaşmasını 2017’de yaptığını ve o dönemde Disney Plus’ın henüz duyurulmadığını belirtmişti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER