Teknoloji

Hayranı Scarlett Johansson’a benzeyen robot hazırladı

scarlett johansson robot

Tasarımcı Ricky Ma, ünlü oyuncu Scarlett Johansson’a hayranlığını ona benzeyen bir robot geliştirerek gösteriyor. Gerçek boyutlardaki robot, kendisine iltifat edildiğinde kıkırdıyor ve göz kırpıyor.

Neredeyse her çocuk gibi robotların olduğu çizgi filmler izleyerek büyüyen Ma, daima bir gün kendi robotunu yapmanın hayalini kurduğunu belirtti. Bu hayalini 42 yaşında gerçekleştiren tasarımcı, Johannson’a benzeyen robotunu evinin balkonunda üretti.

1,5 yıllık çalışmanın ve 50 bin doları aşkın bir harcamanın ardından Ma’nın “Mark 1” adını verdiği ilk kadın robot prototipi ortaya çıktı. Ma, ilham kaynağının Johansson olduğunu kabul etse de, robota onun adını vermek istemediğini belirtiyor. Mark 1, bir mikrofona iletilen bazı sesli komutları algılayıp karşılık verebiliyor.

Ma’nın robotu kollarını ve bacaklarını hareket ettirebilmesinin yanı sıra, başını döndürebiliyor ve sallayabiliyor. Robotun vücudunun yüzde 70’lik kısmının üç boyutlu yazdırma teknolojisiyle oluşturulması da ayrıca dikkat çekiyor.

İLGİLİ HABERLER