Teknoloji

SBSAnimoji ile normalden daha uzun süreli Animoji oluşturulabiliyor

sbsanimojiAnimoji, Apple’ın yeni akıllı telefonu iPhone X’un en dikkat çekici özellikleri arasında bulunuyor. iPhone X’un piyasaya çıkmasıyla birlikte Animoji ile hazırlanmış ilginç videolar da internette dolaşmaya başladı. Ancak özelliğin kayıt süresinin 10 saniye ile sınırlı olması ve 3D karakterlerin sadece iMessage üzerinden gönderilebilmesi eğlenceyi biraz olsun kısıtlıyor. SBSAnimoji adını taşıyan bir uygulama ise bu kısıtlamalardan kısmen kurtulmayı vadediyor.

Uygulamanın altında Simon B. Storving isimli iOS geliştiricisinin imzası bulunuyor. Özel API’lar ile hazırlanan uygulama, kullanıcılara 3D karakterlerden oluşan basit bir karusel ve video çekmek için bir kayıt butonu barındırıyor.

Animoji’nin iMessage üzerindeki standart versiyonunda 10 saniye olan kayıt süresi, bu özel uygulamayla 20 saniyeye çıkıyor. Bu süre de çok olmasa da, geliştirici Storving süreyi artırmaya yönelik çalışmalarının devam ettiğinin altını çizdi.

SBSAnimoji için App Store kapısı şimdilik kapalı

Apple’dan henüz üçüncü taraf geliştiricilerin Animoji üzerinde oynama yapmasını mümkün kılan API’ların kullanımına ilişkin bir açıklama gelmiş değil. Dolayısıyla SBSAnimoji için App Store kapısı şimdilik kapalı görünüyor. Uygulamanın neye benzediğini merak eden ve iOS geliştirici hesabına sahip olan iPhone X kullanıcıları, GitHub üzerinden bu meraklarını giderebilecek.

İLGİLİ HABERLER