Teknoloji

Microsoft CEO’su Satya Nadella: Xbox planlarında değişiklik yok

Microsoft CEO’su Satya Nadella yatırımcıların uzun süreli ısrarlarına rağmen, şirketin Xbox birimini satmayı düşünmediğini belirtti. Code konferansında konuşan Microsoft CEO’su, Xbox ile bugün yaptıklarından daha farklı bir şey yapmayı planlamadıklarının altını çizdi.

microsoft-ceo-satya-nadella-040214

Nadella Xbox için söylediklerinin Bing için de geçerli olduğunu ifade etti. Bazı insanların Bing’i sadece bir web sitesi olarak gördüğünü söyleyen Nadella, kendileri için Bing’in pek çok Microsoft ürününe derin biçimde entegre olmuş bir servis olduğunu belirtti. Bing’in arama pazarında yüzde 30’luk bir paya sahip olduğuna dikkat çeken CEO, Bing’in akıllı telefon pazarında iPhone’un bulunduğu pozisyona benzer bir pozisyonda olduğunu sözlerine ekledi.

Geçtiğimiz şubat ayında 14 yıl boyunca CEO’luk koltuğunda oturan Steve Ballmer’ın yerine gelen Nadella, selefinden daha farklı bir ajandayla çalışıyor. Microsoft’un bir ”cihazlar ve servisler” şirketi olmak yerine mobil ve buluta öncelik vermesi gerektiğini söyleyen Nadella, Code konferansında da bu yaklaşımını sürdürdü ve yazılımı ”en uysal kaynak” olarak tanımladı. Microsoft CEO’su kimi senaryolarda donanım hazırlamanın amaca ulaşmaya katkıda bulunduğunu belirtmeyi ihmal etmedi.

İlgili >> The Verge

İLGİLİ HABERLER