Teknoloji

Satya Nadella Microsoft yönetim kurulu başkanlığına seçildi

satya nadella microsoft
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Satya Nadella 4 Şubat 2014’te Microsoft CEO’luğunu devralmıştı. Eski CEO Steve Ballmer emekli olurken, Bill Gates de şirket başkanlığını bırakmıştı. Microsoft’u yeniden dünyanın en değerli şirketlerinden biri hâline getiren Nadella, şirketin yönetim kurulu başkanlığı görevini de üstlenecek.

20 yılı aşkın süredir ilk kez bir isim Microsoft’ta hem CEO’luğu hem de başkanlığı yürütecek. Bill Gates, 2000 yılında CEO’luk görevini bıraksa da, şirket başkanlığına devam etmişti. Gates, 2020’de ise Microsoft’un yönetim kurulundan da ayrılmıştı. Nadella’nın başkanlığa seçilmesi, şirketin kendisine olan güvenini göstermesi açısından önem taşıyor.

Gates 2015’te görevi bıraktığında yönetim kurulu başkanlığına bağımsız üye John Thompson seçilmişti. Symantec’in CEO’luğu ve başkanlığını da yürüten Thompson, Microsoft’ta bağımsız direktör olarak görev yapmayı sürdürecek.

Satya Nadella, Microsoft CEO’su olmadan önce Azure biriminin patronluğunu yürütüyordu. Yazılım devinin bulut dönüşümüne öncülük eden Nadella için önümüzdeki dönemin de Windows 11 ve diğer projelerle birlikte oldukça hareketli geçeceği söylenebilir.

İLGİLİ HABERLER