Teknoloji

Satya Nadella: iPad Pro Surface serisine bir hayli benziyor

satya nadellaApple CEO’su Tim Cook ve şirketin diğer üst düzey yöneticileri, dokunmatik ekranlı dizüstü bilgisayarlara pek sıcak bakmadıklarını çeşitli vesilelerle dile getirmişlerdi. Cook, hem dizüstü bilgisayar hem de tablet niteliği taşıyan melez cihazlar için ilginç bir benzetme de yapmıştı: “Bir ekmek kızartma makinesini ve buzdolabını birleştirebilirsiniz. Ancak ortaya çıkan ürünün sizi memnun edecek bir deneyim sunmayacağını da bilirsiniz.”

Microsoft CEO’su Satya Nadella ise bu konuda Apple’daki mevkidaşından farklı düşünüyor. Nadella, Apple iPad Pro’nun Surface konseptine fazlasıyla benzediğini belirtti. Apple’ın reklamlarında iPad Pro’yu bir bilgisayar gibi göstermesi de Nadella’nın bu yaklaşımını destekleyen bir unsur niteliği taşıyor.

Nadella, Surface ve iPad Pro arasındaki benzerliği şu sözlerle anlattı: “Surface’i ele alalım. Bundan üç yıl önce ikisi bir arada tasarımlar sorgulanıyordu. İnsanların bu formattaki ürünlere ihtiyaç duymadığı söyleniyordu. Bilin bakalım günümüzde neredeyiz? Rakibimiz (Apple) bile buzdolabı ve ekmek kızartma makinesi örneğini bir kenara bıraktı ve ikisi bir arada formatında bir ürün geliştirdi.”

Satya Nadella telefon gelişimi konusunda da açıklamalarda bulundu

Microsoft CEO’su Nadella, şirketinin telefon pazarındaki konumuna dair açıklamalar da yaptı. Sadece başkalarının yaptıklarına imrenerek bir şeyler geliştirmek istemediklerini söyleyen Nadella, pazara farklı olarak ne getirebilecekleri üzerine kafa yorduklarını belirtti. Telefon pazarında bugünkü liderlerin belirlediği dinamiklere göre hareket etmeyeceklerini söyleyen Microsoft CEO’su, en iyi mobil cihazı geliştirmek için özel şeyler yapmaya odaklandıklarını dile getirdi. Yapay zeka da Microsoft’un akıllı telefon pazarında fark yaratmak adına odaklandığı noktalar arasında bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER