Teknoloji

Satın alma niyetinde düşüş yaşansa da halen en çok istenen akıllı telefon iPhone

Firm 451 ChangeWave Research tarafından yapılan araştırma, akıllı telefon satın alma niyetine ilişkin son rakamları ortaya koyuyor. Rakamlar iPhone’da bir düşüşü gösterirken, Samsung cephesinde yükselişi işaret ediyor. iPhone 5 selefine kıyasla daha büyük bir dalgalanma yaşarken, Samsung akıllı telefonlarda sabit bir artış söz konusu. İki şirkete ait rakamlar bir araya getirildiğindeyse Apple ve Samsung’un akıllı telefon satın alma niyeti olanların ilk tercihleri olduğu görülüyor.

Apple’ın en yeni akıllı telefonu iPhone 5’in rakamlarına bakıldığında satın alma niyetinin seleflerine kıyasla daha düşük noktalara gelmesi dikkat çekiyor. iPhone 4S için 13 puanlık bir satın alma niyeti düşüşü söz konusuyken, iPhone 5’te 19 puanlık bir düşüş yaşanmış. Ancak, Apple’ın halen bu alanda çok açık bir farkla liderliğini sürdürdüğünü belirtmekte fayda var.

Samsung ise 2012’nin son ayında yaşadığı yükselişle Galaxy S III’ün piyasaya çıkışının ardından ulaştığı seviyenin üstüne çıkmayı başardı. Galaxy S III ile birlikte yüzde 19’u gören Samsung, yılı yüzde 21 ile kapattı. Şirketin 2011’i yüzde 13, 2010’u ise yüzde 4 ile kapattığı da göz önüne alınınca Samsung’un ilerlemesinin boyutları daha iyi anlaşılıyor.

İlgili >> Forbes

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER