Teknoloji

Harman hissedarları 8 milyar dolarlık Samsung anlaşmasını onayladı

samsung harmanHarman International’ın hissedarları, şirketin Samsung’a satışı için yapılan 8 milyar dolarlık anlaşmayı onayladı. Söz konusu anlaşma ilk olarak geçtiğimiz kasım ayında duyurulmuştu. Samsung Harman ile otomotiv pazarındaki varlığını daha belirgin hâle getirmeyi amaçlasa da, söz konusu anlaşma Güney Koreli şirkete üst sınıf ses teknolojileri alanında da ayrı bir kapı açmış olacak.

Harman hisselerinin yaklaşık yüzde 70’ini elinde bulunduran hissedarlar, anlaşmanın onayına ilişkin toplantıda oy kullandı. Katılımcıların büyük bir çoğunluğu anlaşmanın onayından yana oy kullandı. Böylelikle anlaşma hissedarlardan gerekli onayı almış oldu.

Bir grup Harman hissedarı, geçtiğimiz haftalarda şirketin Samsung’un teklifinin ardından daha yüksek teklifleri beklemediği gerekçesiyle mahkemenin kapısını çalmıştı. Bu nedenle hissedar onayının gelmesinin hem Samsung hem de Harman yöneticilerini rahatlattığını söylemek yanlış olmayacaktır.

Samsung Harman anlaşmasının onay süreci henüz tamamlanmış değil

Harman hissedarlarının onayı, şirketin Samsung’a satış sürecinin tamamlandığı anlamına gelmiyor. Taraflar arasındaki anlaşmanın dünyanın çeşitli ülkelerinde rekabet kurumlarının onayından geçmesi gerekiyor. ABD, Avrupa Birliği, Çin ve Güney Kore’deki rekabet mercilerinin onay vermesinin ardından süreç tamamlanacak Samsung böylelikle bir Güney Koreli şirketin ülke dışında yaptığı en büyük şirket alımını gerçekleştirmiş olacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER