Teknoloji

Sarı renkli ve yeni Windows Phone Başlat Ekranlı Nokia Lumia prototipi görüntülendi

Nokia’nın yeni Windows Phone 8 cihazlarını gelecek ay tanıtacağı söyleniyor. Ancak sarı renkli bir Lumia prototipi sızmak için biraz sabırsız davrandı. WPDang sitesi Çinli mikrobloglama sitesi Sina üzerinde yayınlanmış iki fotoğrafı paylaştı. Fotoğraftaki cihazda Windows Phone 8 veya Windows Phone 7.8 ile çalıştığını düşündürecek şekilde küçük bölmeler barındıran Başlat Ekranı dikkat çekiyor.

Cihazın gerçek mi, yoksa akıllıca hazırlanmış sahte bir ürün mü olduğunu şu an için kestirmek güç. Daha önce sızan Nokia prototiplerinde genellikle proto.nokia.com etiketinin bulunduğunu görüyoruz, sızan bu üründe de aynı etiket belirli belirsiz seçiliyor. Sarı renk de geçen yıl Fransa’da düzenlenen bir Microsoft etkinliğinde gösterilen sarı renkli Lumia 800’ün görüntüleriyle örtüşüyor. Ayrıca Nokia’nın Lumia cihazlarının renklerini CMYK (cam göbeği, mor pembe, sarı ve siyah) renk grubundan esinlenerek seçtiğini düşünecek olursak, yapboz eksik parçası olan sarı rengin de tamamlanmasını bekleyebiliriz.

Nokia’nın sarı renkli bir Lumia telefonu tanıtıp tanıtmayacağını görmek için birkaç hafta daha beklemek gerekiyor. Nokia logosunun yerleşimi, köşeleri yuvarlatılmış ekran camı ve ahizenin yerleşimi karşımızda yeni bir Nokia Windows Phone cihaz prototipinin olduğunu düşündürüyor. Tabii ki, Windows Phone 8 logosunun yerinde mevcut Windows Phone logosunun yer aldığını da dikkate almak gerek. Veya karşımızda bir Photoshop uzmanı tarafından ustaca hazırlanmış sahte bir cihaz yer alıyor.

İlgili >> WPDang

İLGİLİ HABERLER