Teknoloji

Yeni Samsung Galaxy A35 sızıntısı Avrupa fiyatını gösteriyor, önceki sızıntıları doğruluyor

samsung galaxy a35

Samsung Galaxy A35 ve A55 hakkındaki söylentiler uzun süredir etrafta dolaşıyor. İki akıllı telefonun da mart ayında resmiyet kazanmasına kesin gözüyle bakılıyor. Yeni bir sızıntı, Galaxy A35 hakkında daha fazla detayı gözler önüne seriyor. Android Headlines sitesi tarafından paylaşılan en son detaylar, daha önce Google Play Console kaydında görülen bazı bilgileri de doğruluyor.

Akıllı telefonun kalbinde Samsung’un Exynos 1380 işlemcisi bulunuyor. Bu işlemciyi daha önce geçtiğimiz yıl tanıtılan Galaxy A54 modelinde karşımıza çıkmıştı. İşlemciye 6 GB RAM ve 128 GB depolama alanı ya da 8 GB RAM ve 256 GB depolama alanı eşlik ediyor. İki telefonda da depolama alanını microSD kart ile genişletmek mümkün oluyor. Telefonun suya ve toza karşı IP67 dayanıklılık sertifikasına sahip olması da beklentiler arasında yer alıyor.

Galaxy A35 tasarım bakımından selefinden pek fazla uzaklaşmayacak. Samsung’un 2024 model diğer telefonları gibi A35 de daha düz bir tasarımla gelecek. Arka panelde kullanılan materyal bilinmezken, 161.7 x 78 x 8.2 mm boyutlarındaki telefonun tartıda 209 gram çektiği söyleniyor. Renk seçenekleri ise buz mavisi, limon, leylak ve lacivert olarak sıralanıyor.

Galaxy A34’te damla çentikli bir ekrana yer veren Samsung’un A35’te ise ön kamerayı ekranın üstündeki yuvarlak deliğe yerleştireceği söyleniyor. A35’te 6.6 inç büyüklüğünde Full HD+ çözünürlüklü Super AMOLED ekranın bulunması bekleniyor. A35’in ihtiyaç duyduğu enerjiyi ise 25W şarj destekli 5000 mAh pilin vereceği belirtiliyor.

Akıllı telefonda ana kamera görevini 50 megapiksel çözünürlüklü sensör üstlenecek. 8 megapiksel ultra geniş açılı kamera ve 5 megapiksel makro kamera sistemi tamamlayacak. Ön tarafta ise 13 megapiksel çözünürlüklü sensörün bulunacağı belirtiliyor.

Samsung Galaxy A35 kutusundan Android 14 ile çıkacak

Henüz resmi duyuru gelmese de, Galaxy A35 kutusundan büyük ihtimalle Android 14 ile çıkacak. Bu işletim sistemini Samsung’un One UI 6.1 kullanıcı arayüzünü tamamlaması bekleniyor.

Sızıntıya göre, Samsung Galaxy A35 Avrupa’da 379 avrodan başlayan fiyatlarla satılacak. Bu fiyat karşılığında kullanıcılar 6 GB RAM kapasitesi elde edecek. 8 GB RAM isteyenlerin ise 449 avro ödeyeceği söyleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER