Teknoloji

Şangay’da AMOLED araştırma merkezi açılıyor

Şangay’da AMOLED araştırma merkezi açılıyorTeknoblog.com – AMOLED görüntü teknolojisi üzerine çalışmalar yapacak yeni bir merkez Şangay’da açılıyor. Bu merkez SVA Electron şirketi ile Şangay Üniversitesi’nin ortak bir girişimi olacak.

Merkezin kurulmasındaki amaç AMOLED teknolojisine yönelik AR-GE çalışmaları yürütmek ve ürün testlerini gerçekleştirmek. 2010 yılına kadar 250 milyon $ harcanarak 1.8 inçten 7 inçe kadar değişen büyüklükte AMOLED ekranların üretilmesi ya da üretilecek hale gelinmesine çalışılacak. 2015 yılına kadar ise daha büyük ekranların üretilmesi planlanıyor.

Bu merkez Çin tabanlı, şirketler ve devlet kaynakları ile gerçekleştirilen bilimsel ve teknolojik projelere de kapılarını açacak.

Haberleri Kaçırma!

  • Teknoblog'u Google Arama'da tercihli kaynağın yap ve Top Stories'de bizi daha sık gör.
Tercihli Kaynak Ekle

Bu fırsatlar ilginizi çekebilir

Samsung Galaxy S25 Ultra 512 GB - %0 Faizli 3 Taksit Fırsatı
Xiaomi 17T Serisi Lansmana Özel Fırsatlarla Burada!
Lenovo Idea Tab Plus 8gb 256GB 12.1\" 2.5k 600NITS Tablet+Kalem+Kılıf ZAG70130TR
HONOR Pad X9A 8gb 256GB Wi-Fi 11.5 Inç IPS Uzay Gri Tablet -Uzay Grisi
Huawei Yeni (2025) Matepad 12X 12.0\" Papermatte Edition 12GB 256GB Yeşil + Klavye
Xiaomi Smart Band 10 Ceramic Edition Pearl White Akıllı Bileklik

Teknoblog'un satış ortaklıkları vardır. Bunlar, editoryal içeriği etkilemez, ancak Teknoblog, satış ortaklığı bağlantıları üzerinden satın alınan ürünler için komisyon kazanabilir.