Teknoloji

SanDisk’ten ultrataşınabilir bilgisayar ve tabletlere özel U100 ve i100 SSD birimleri

SanDisk Computex’e tablet ve ultrataşınabilir bilgisayarlara özel yepyeni depolama birimleriyle gelmiş. Bu yeni ürünlerden ilki olan U100 serisi ultrataşınabilir cihazlara özel SSD’lerden oluşuyor. SanDisk’in önceki nesil P4 sürücülerine göre iki kat daha fazla veri giriş ve çıkış hızına sahip olan bu depolama birimi en yeni SATA III arayüzü sayesinde 450 MB/s okuma ve 340 MB/s yazma hızı sunuyor. 256 GB’lık maksimum kapasiteye sahip olması da cabası.

ASUS’un UX serisi dizüstü bilgisayarlarında SanDisk U100 serisi SSD’lerin yer alacağı belirtiliyor. Bu yılın üçüncü çeyreğinde seri üretimine başlanacak olan U100’ün teknik özelliklerine aşağıdaki tablo aracılığıyla ulaşabilirsiniz. SanDisk’in tabletlere özel depolama çözümü i100 ise SanDisk’in mevcut iNAND gömülü flaş modüllerine göre iki kat daha yüksek hıza sahip, ayrıca yepyeni bir SATA III sürücüsüyle birlikte geliyor. 128 GB’lık depolama alanına sahip olan bu depolama birimi U100’e göre nispeten daha yavaş yazma hızına (160 MB/s) sahip, ancak 450 MB/s’lik okuma hızı sayesinde U100 ile boy ölçüşebiliyor.

Aşağıdaki SanDisk bağlantılarında konuyla ilgili basın bültenleri yer alıyor. Ayrıca Engadget bağlantısında SanDisk U100 ve i100’e özel fotoğrafların yer aldığı galeriyi bulabilirsiniz.

İlgili – SanDisk (1)
İlgili – SanDisk (2)
İlgili – SanDisk (3)
İlgili – Engadget

[Görsel – Engadget]

İLGİLİ HABERLER