Teknoloji

SanDisk’ten tek tuşla yedekleme yapan USB flash disk ve netbook SSD’si

SanDisk CES’te sergileyeceği ürünlerin duyurusunu yaptı. Şirket özellikle USB flash sürücüleri üzerine odaklanmış gibi görünüyor. Ultra Backup adı verilen ürün üzerinde bulunan bir tuşla anında yedekleme işlemi başlatıyor ve harici disk ile bilgisayar arasında otomatik olarak veri senkronizasyonu gerçekleştiriyor. Ayrıca sunduğu şifre koruma ve donanım bazlı AES şifreleme algoritması ile kullanıcıların bilgilerini güvenle saklamasına imkan sunuyor.

Şirket Ultra Backup’ın hangi işletim sistemlerini desteklediğini açıklamadı, ancak bu ürünün Nisan ayında 8 ve 16 GB’lık kapasite seçenekleriyle 40-200$ arasında değişen fiyatlarla satılacağı bilgisini verdi.

Bunun yanında SanDisk Cruzer serisinin yeniden tasarlanmış bir versiyonunu da tanıtmayı amaçlıyor. Yeni Cruzer kardeşi Ultra Backup’a göre daha basit bir USB disk olma özelliğini taşıyor. Yedekleme butonu ve şifreleme özelliklerini barındırmayan Cruzer yeni bir tasarıma ve USB disk sürücü üzerinden Windows uygulamaları çalıştırmaya olanak sağlayan U3 teknolojisine sahip olacak. 4 GB ile 32 GB arasında değişen kapasite seçenekleri ile satılacak olan Cruzer serisi USB diskler 25$’dan başlayan fiyatlarla Nisan ayında satışa sunulacak.

USB flash disk ürünlerinin yanısıra şirket dizüstü bilgisayarlar ve diğer taşınabilir cihazlar için ürettiği ikinci nesil pSSD katı hal disklerini de CES’te tanıtmayı planlıyor. Yeni versiyonda SATA arayüzü de eklenerek daha yüksek performans sağlanıyor. SanDisk’in yeni 43nm flash hafızasını kullanan pSSD 64GB’lık kapasiteyi kartvizit boyutuna sığdırmayı başarıyor. SanDisk bu SSD’nin fiyatı hakkında bilgi vermiyor. Ancak 32 GB’lık sürücünün 2.5 inç’lik dizüstü bilgisayar sürücüsününki kadar fiyatı olacağı söyleniyor. Yeni pSSD modellerinin 8 GB’tan başlaması ve Şubat ayından itibaren satışa çıkması bekleniyor. Tabii, sadece belirli sistemler içerisinde mi satılacak, ya da ayrı bir şekilde temin edilebilecek mi? Burası hala bir muamma…

SanDisk Ultra Backup
SanDisk Ultra Backup
SanDisk Cruzer
SanDisk pSSD
SanDisk pSSD

İLGİLİ HABERLER