Teknoloji

SanDisk’ten paranoyaklara Cruzer Enterprise

Teknoblog.com – SanDisk, paranoyak kullanıcıları düşündü ve kendi deyimiyle “Apple Mac OS X bilgisayarları da destekleyen ilk güvenli USB flash sürücüsünü” tanıttı. Cruzer Enterprise adı verilen bu flash disk, donanım tabanlı 256-bitlik AES USB kriptolama kullanıyor.

Cruzer Enterprise ile her dosya üzerinde zorunlu erişim kontrolü tutuluyor. Bu sayede flash disk çalınırsa ya da kaybolursa içindeki dosyaların başkaları tarafından görüntülenme şansı kalmıyor. Cruzer Enterprise Mac OS X’in yanısıra tabii ki Windows işletim sistemlerini de destekliyor. Her iki işletim sistemi kullanıcıları da şifrelenmiş depolama alanına güvenlik bilgileri ile giriş yapıp diledikleri zaman bu alanı kapatabiliyorlar. Bunun yanında şifreleri değiştirip kontrol etmek, iletişim bilgilerini değiştirmek, çevrimiçi destek aracını çalıştırmak ve mevcut bellenim ile sürücü bilgilerini görüntülemek de mümkün.

Cruzer Enterprise’ın 1, 2, 4 ve 8 GB’lik farklı hafıza seçenekleri var. Satış fiyatı ise ABD’de 60$ ile 300$ arasında değişiyor. Bu flash diski OS X 10.4 (Tiger) ve 10.5 (Leopard) Mac sürümleri ile uyumlu bir şekilde kullanılabilir.

İLGİLİ HABERLER