Teknoloji

SanDisk’in 1 TB Extreme microSD kartı yurt dışında satışta

sandisk 1 tb extreme microsd kart

SanDisk’in 1 TB kapasiteli Extreme microSD kartı, şimdiye kadar gördüğümüz en yüksek kapasiteli microSD kartı olma özelliğini taşıyor. Bu bellek kartı yurt dışında 450 dolarlık fiyat etiketiyle yurt dışında satışa sunuluyor.

Kart, SanDisk’in online mağazasında satışa sunuldu. B&H Photo sitesi de bu bellek kartı için siparişleri almaya başladı. Amazon ise İspanya, Almanya ve Birleşik Krallık şubelerinde bu kartı satıyor. Tom’s Guide sitesi ise, haberi hazırladığı sırada siparişlerin tesliminin üç ayı bulabileceğini belirtiyor.

SanDisk Extreme microSD kart serisi 160 MB/s okuma ve 90 MB/s yazma hızları sunuyor. Daha yüksek kapasiteli yeni kart da bu kritere uyuyor. Eğer 4K video çekimi yapacaksanız bu seri, SanDisk’in Ultra microSD kartından daha iyi bir seçim olacaktır. Dosya transferleri ve yükleme süreleri biraz daha hızlı.

Eğer bütçeniz yeterliyse ve bu 1 TB kapasiteli microSD kartlardan bir tanesini bir şekilde satın almaya niyetlenirseniz, cihazınızın bununla uyumlu olup olmadığından emin olmalısınız. Çünkü her mobil cihaz 1 TB kapasiteli microSD kartlarını desteklemiyor.

1 TB microSD karta sahip olmak oldukça etkileyici görünebilir. Ancak 1 TB kapasiteyi ne oranda doldurabileceğiniz tartışılır. Üstelik, yüksek fiyatı bu karta yatırım yapmayı biraz da gereksiz hâle getiriyor. Öyle ki, Samsung’un 512 GB kapasiteli microSD kartı Hepsiburada’da yaklaşık 800 TL gibi bir fiyattan satılıyor. Varın, 1 TB kapasiteli kartın fiyatı ne olur, siz düşünün.

İLGİLİ HABERLER