Teknoloji

SanDisk ve Toshiba’dan 32nm X3 flash hafıza teknolojisi

toshiba-sandisk-32nm-x3-252-x-188SanDisk, Toshiba ile birlikte geliştirdiği, X3 ve 32 nm üretim süreçlerini birleştiren yeni hafıza teknolojisini Uluslararası Katı Hal Devreler Konferansı’nda duyurdu. Çoklu seviyeli hücre NAND flash hücre başına üç bitlik hafıza ile 32 GB kapasite sunuyor.

SanDisk 32 nm 32 GB X3’ün en yüksek yoğunluğa sahip microSD hafıza olduğunu ve 43 nm teknolojisi ile üretilmiş microSD yonganın kapasitesinin iki katına sahip olduğunu iddia ediyor. microSD hafızanın kullanımı ile birlikte cep telefonları ve taşınabilir multimedya oynatıcıları yüksek kapasiteli depolama seçenekleri sunabiliyor.

Bu arada SanDisk ve Toshiba aşırı yoğunluklu NAND flash depolama birimi X4 ile ilgili planlarını da açıkladı. Bu teknoloji yeni bir hafıza kontrolörü içeriyor ve her hücre başına dört bit düşüyor. Dosya transfer hızı da saniyede 7.8 MB’ye kadar çıkıyor. Toshiba’nın geçen sene sonlarına doğru ürettiği 32 GB’lık paketlerin iki katı kapasiteli bileşenleri görmeye başlayabiliriz.

SanDisk ve Toshiba 32 nm 32 GB X3’ün üretimine 2009’un ikinci yarısında başlamayı amaçlıyor. Üreticiler bu belleklerin olası müşterilerini açıklamıyor. Ancak Toshiba’nın Apple ile olan iPhone ve iPod touch ilişkisini düşünecek olursak bu yeni depolama teknolojisini gelecek iPhone ve iPod touch modellerinde görebiliriz.

İlgili — X4 flash
İlgili — X3 flash

İLGİLİ HABERLER