Teknoloji

SanDisk Ultra microSDXC I bellek kartı 128 GB ile depolama alanı tutkunlarını hedefliyor

SanDisk dünyanın ilk 128 GB kapasiteli microSD kartını üretti. Daha önce bu kapasiteye sahip olduğunu öne süren taklit kartlar görülmüştü, ancak SanDisk’in ortaya çıkışı kesinlikle boş bir iddiadan ibaret değil.

sandisk-ultra-microsdxc-128gb-250214microSDXC formatındaki bu küçük bellek kartının sonunda yer alan iki harf önemli, çünkü bu kartı sadece XC formatındaki kartları destekleyen bellek kartı yuvalarında kullanmak mümkün oluyor. Tabii ki, microSDXC desteği sayesinde çok daha yüksek okuma ve yazma hızlarına sahip olunuyor.

Class 10 UHS-I derecelendirmesine sahip olan bu kart hıza ihtiyaç duyulan işlerde imdada yetişecektir. Örneğin 4K video kaydı mobil cihazlarda giderek daha fazla göreceğimiz bir özellik hâline geliyor. İşte bu noktada yüksek veri yazma hızına sahip olan bu microSDXC kartı işi fazlasıyla görecektir. Ayrıca 128 GB’lık kapasite de bu yüksek çözünürlüklü videoların depolanması için yeterli alanı sağlayacaktır.

Öte yandan 128 GB kapasite içine video dosyalarının yanı sıra günlerce dinleyebileceğiniz uzunlukta şarkı listeleri, fotoğraflar ve diğer dokümanlarınızı yükleyebilirsiniz. Ayrıca uzun seyahatlerde mobil cihazınızla eğlenceli vakit geçirmenizi sağlayacak film dosyalarını da 128 GB kapasiteli bu karta gönül rahatlığıyla transfer edebilirsiniz.

Tabii ki, SanDisk’in 128 GB kapasiteli microSDXC kartının işe yaraması için kullanılacağı mobil cihazın bu kapasiteyi desteklemesi gerekiyor. Bu yıl tanıtılan üst sınıf amiral gemisi Android telefonlarında 128 GB’ye kadar bellek desteğine sahip olan kart yuvalarını görüyoruz. Bu da SanDisk’in kartının zamansız gelmediğini gösteriyor.

SanDisk bu kart için 150 avro fiyat biçiyor. Başlangıç için biraz yüksek, ancak mobil cihazında mümkün olan en yüksek depolama kapasitesine ulaşmak isteyenlerin bu maliyete katlanması gerekiyor, en azından başlangıç safhasında bu bir zorunluluk oluyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER