Teknoloji

SanDisk Ultra Dual USB Type-C flaş belleği tanıttı

sandisk ultra dualSanDisk, USB Type-C girişine sahip bilgisayarlar için yeni bir flaş bellek tanıttı. Bu yeni USB girişi, çift taraflı tasarım sayesinde belleğin bilgisayara takılmasını kolaylaştırıyor. Flaş belleğin geri çekilebilir konnektör tasarımı da, bellek cepte taşınırken konnektörün zarar görmesini engelliyor.

Western Digital’in SanDisk ürün pazarlamasından sorumlu başkan yardımcısı olan Dinesh Bahal; iki taraflı konnektör, etkileyici hızlar ve çok amaçlı potansiyeliyle USB Type-C’nin oyunun kurallarını değiştirebileceğini belirtti. Piyasaya sürülen Type-C girişlerin sayısının arttığına dikkat çeken Bahal, Type-C mobil bellekleriyle müşterilerine mobil depolama çözümü konusunda müşterilerine tam bir seri sunabileceklerini ifade etti. SanDisk Ultra Dual Drive USB Type-C flaş bellek ile kapasiteyi iki katının da üstüne çıkardıklarını söylenen Bahal, kullanıcılara daha fazla esneklik sağladıklarını dile getirdi.

150 MB/sn’ye kadar hızlarla veri transferi gerçekleştirebilen SanDisk Ultra Dual Drive USB Type-C, standart konnektörün varlığı sayesinde eski bilgisayarlarla da çalışabiliyor. USB 3.1 standartlarını karşılayan flaş bellek, uyumlu Android cihazlarla veri transferi gerçekleştirmek için de kullanılabiliyor. Bu görev SanDisk Memory Zone isimli Android uygulaması aracılığıyla yerine getiriliyor. Uygulama, Ulta Dual Type-C uyumlu Android cihaza takıldığında otomatik olarak başlatılıyor.

SanDisk Ultra Dual Type-C flaş bellek hali hazırda satışa çıkmış durumda. ABD’de 16 GB kapasiteli model için 19.99, 32 GB kapasiteli model için 29.99, 64 GB kapasiteli model için 39.99 ve 128 GB kapasiteli model içinse 69.99 dolar ödemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER