Teknoloji

SanDisk U3 Extreme Pro SDXC bellek kartıyla 250 MB/s yazma hızıyla çıkıyor

Flaş depolama birimleri üreticisi SanDisk yeni bir yüksek performanslı SD bellek kartının duyurusunu gerçekleştirdi.

sandisk-extreme-pro-130214Extreme Pro SDHC/SDXC UHS-II bellek kartı 4K video kaydı ve RAW veya diğer yüksek çözünürlüklü formatlarda sürekli burst mod çekim için ideal gibi görünüyor, hatta üst sınıf DSLR makineler ve profesyonel video kameralar için de optimize edilmiş. UHS Speed Class 3 desteği sayesinde bu kart 250 MB/s yazma hızlarına ulaşabiliyor.

SanDisk yeni SD kartını okuma ve yazma hızları bakımından sektör liderli olarak tanımlıyor, en yüksek video performansına ulaştığını ve sinema kalitesinde 4K, 3D ve Full HD video çekimleri yaptığını dile getiriyor.

Yeni SD kartın yanı sıra SanDisk, onunla uyumlu çalışacak Extreme PRO SD UHS-II kart okuyucusu / yazıcısının da duyurusunu gerçekleştirdi. USB 3.0 arayüzüne sahip olan bu kart 500 MB/s iletim hızlarına ulaşabiliyor. Bu da USB 2.0 arayüzüne sahip bir kart okuyucusunun sunduğu hızın 10 katına denk geliyor.

SanDisk Extreme PRO SDHC/SDXC UHS-II kart SanDisk’in yurt dışındaki web sitesinde satılmaya başlandı. Nisan ayından önce dünya çapında satışa sunulmayacak olan bu kartın 16 GB ile 64 GB arasında değişen kapasiteleri 119.99 ila 299.99 dolar fiyat etiketleri arasında alıcı buluyor. Kart okuyucu/yazıcı aygıtı da nisan ayında dağıtıma çıkacak. Şu anda ABD’de ön siparişleri alınmaya başlanan cihazın fiyatı da $49.99 olarak belirlenmiş.

İlgili >> SanDisk (1), (2)

İLGİLİ HABERLER