Teknoloji

SanDisk 2014’te mobil odaklı büyüyecek

Flaş bellek ve depolama pazarının önemli oyuncularından SanDisk, 2014’e dair hedeflerini düzenlediği basın etkinliğiyle duyurdu. 2014 model ürünlerin merkezde olduğu etkinlikte konuşan SanDisk Türkiye Satış Müdürü Yosi Rafael, 2013’te son 6 yıllık dönemdeki en parlak yıl olduğunu ve Türkiye pazarının genel olarak beklenenden daha büyük bir büyüme kaydettiğini belirtti. Flaş bellek açısından geleceğin parlak olduğuna dikkat çeken Rafel, SanDisk olarak müşteri ihtiyaçlarına yanıt verebildiklerinin ve tüm ürün gamlarına ulaşabildiklerinin altını çizdi. Rafael Türkiye’de 7 bin noktada SanDisk ürünlerinin satıldığını sözlerine ekledi.

sandisk-logo

Önümüzdeki dönemde Türkiye’de kurumsal segmente yönelik çalışmalara da girecek olan SanDisk, giderek büyüyen flaş bellek ve depolama pazarındaki avantajını dört noktaya dayandırıyor. Flaş konusundaki inovasyon geçmişi; teknoloji, sistem, ürün gamı konusundaki liderliği, dikey entegrasyon kabiliyeti ve depolama çözümlerinin geleceğine duyulan inanç SanDisk tarafından sahip olduğu avantajlar arasında sayılıyor.

2014 model SanDisk ürünleri arasında özellikle akıllı cihazlara yönelik olanlar ön plana çıkıyor. Bu ürünlerden biri olan Ultra Dual USB, mobil cihazlarındaki fotoğraf ve video gibi içerikleri taşımak adına kolay bir yol arayan Android işlemcili akıllı telefon ve tablet kullanıcıları için tasarlanmış biri ürün. Google Play üzerinden indirilebilen  SanDisk Memory Zone uygulaması sayesinde Ultra Dual USB’deki içerik yönetilirken, mobil cihazlarındaki boş yer sorununun çözülmesi kolaylaşıyor.

Dual Drive

SanDisk’in 2014’teki ürünleri arasında en iddialı olanlardan birisi de 128 GB kapasiteli microSDXC bellek kartı. microSD kart formatının kapasite bakımından zirvesini temsil eden bu kartta kullanıcılar 16 saatlik Full HD video, 7 bin 500 şarkı, 3 bin 200 fotoğraf ve 125 uygulamayı depolayabilecekler. Türkiye pazarına geçtiğimiz günlerde sunulan ve Hepsiburada.com üzerinden satışa çıkan 128 GB’lık microSDXC bellek kartına sahip olmak için 342,83 TL ödemek gerekiyor.

SanDisk-128GB-microSDXC

Yeni dönemde mobiliteye daha fazla odaklanan SanDisk’in 2014 model ürünlerinde iOS kullanıcıları da unutulmamış. Kablosuz depolama ve paylaşımı kolaylaştıran SanDisk Connect serisi ürünleri Android’e ek olarak, iOS cihaz sahipleri tarafından da rahatlıkla kıllanılabiliyor. Bir USB bellek formunda olan SanDisk Connect Kablosuz Flaş Sürücü, kullanıcıların birden çok cihaz ile kablosuz olarak mobil cihazlar ve bilgisayarlar arasında veri depolamasını, paylaşmasını ve yayın yapmasını sağlayan pratik ve uygun fiyatlı bir çözüm sunuyor. Birden fazla kullanıcının aynı anda birden fazla cihazla sürücüye bağlanıp fotoğraf, film, müzik ve belgelere ulaşabiliyor. Tam şarj durumunda cihaz 4 saat boyunca içerik yayını yapabiliyor.

Connect Family

Connect serisinin bir diğer ürünü olan Kablosuz Medya Sürücü ise özellikle sürekli seyahat eden kişiler veya dilediği anda eğlenceye ulaşmak isteyenler için uygun bir tercih. Kullanıcıarın HD filmlerine, videolara, müziklere ve fotoğraflara diledikleri anda ulaşabilmelerini sağlayan SanDisk Connect Kablosuz Medya Sürücü, cep boyutunda olması sayesinde kolayca taşınabiliyor. Tam şarj edildiğinde 8 saat boyunca kesintisiz içerik yayını yapabilen cihazda SDXC hafıza kartı girişi bulunuyor. Böylelikle cihazın bellek miktarında değişiklik yapmak mümkün oluyor. Aynı anda 8 mobil cihazın bağlanabildiği Kablosuz Medya Sürücü, eş zamanlı olarak 5 HD film yayını yapabiliyor.

Connect serisi cihazlar iTunes App Store, Google Play ve Amazon Appstore’da yer alan uygulamalar aracılığıyla kolaylıkla yönetilebiliyor. Haziran ayında Türkiye’de satışa sunulacak ürünlerden SanDisk Connect Kablosuz Flaş Sürücü’nün 32 GB’lık modelinin fiyatı 229 TL, 64 GB’lık modelinin fiyatı ise 289 TL olarak belirlendi. SanDisk Connect Kablosuz Medya Sürücü’nün 16 GB’lık modeli için 144, 32 GB’lık modeli için 169 ve 64 GB’lık modeli için 289 TL ödemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER