Teknoloji

SanDisk kendisine alıcı arıyor

sandisk-200gb-microsdxc-kart-3

Sandisk, hafıza kartları ve katı hal sürücüleri sayesinde depolama dünyasının önde gelen şirketleri arasında yer alıyor. Ancak gelen haberler, SanDisk’in isminin daha fazla görülmemesi ihtimalini akıllara getiriyor. Bloomberg’in haberine göre, SanDisk satışı için çeşitli ihtimalleri değerlendiriyor.

Şirketin bu amaç doğrultusunda Micron ve Western Digital ile görüştüğü iddia edilirken, henüz sürecin tamamlanmasına ilişkin kesin bir şey söylemek mümkün gözükmüyor. SanDisk, bellek üretim fabrikalarında Toshiba ile ortak konumunda. Dolayısıyla olası bir satış için Toshiba’nın onayına da ihtiyaç duyulabileceği belirtiliyor.

Ortaya atılan iddiaya ilişkin olarak SanDisk, Micron ve Western Digital’dan herhangi bir açıklama gelmedi. Sürecin bir satışla sona ermesi ise kimseyi şaşırtmayacaktır. Çünkü SanDisk’in iki potansiyel alıcısına da önemli katkılar sağlayabileceği görülüyor.

SanDisk ile birleşme olması durumunda Micron’un flaş bellek pazarında Samsung ile daha iyi rekabet edebileceği belirtilirken, Western Digital’in de SanDisk sayesinde sabit disklere olan bağımlılığını aşağıya çekebileceği düşünülüyor.

İLGİLİ HABERLER