Manşetler

Teknoblog İncelemesi: SanDisk Mobile Ultra microSDHC I – Galeri

microSD kart yuvaları çoğu mobil cihazın muhakkak sahip olduğu teknik özelliklerden bir tanesi, tabii Apple’ın iOS cihazlarını bunların dışında tutmak gerek. Mobil cihazların dahili bellek kapasitelerinin düşük veya yüksek olması farketmez, microSD kart yuvaları daha fazla yer isteyenlerin imdadına yetişiyor. Cihazını düşük dahili bellek kapasitesiyle piyasaya sürenler, cihazla birlikte microSD kartı da yüklü şekilde sunuyor. Telefonun içinde yüklü gelenle yetinmeyenler veya daha fazlasını arayanlar için SanDisk Mobile Ultra microSDHC I mantıklı bir seçim olabilir.

8 GB kapasiteli SanDisk Mobile Ultra microSDHC I test merkezimizin konuğu oldu. Class 6 desteğine sahip olan bu kart suya ve sıcağa karşı dayanıklı bir yapıya sahip. Ayrıca Full HD video çekimi için de elverişli bir ortam sunuyor. SanDisk’in daha fazla hız vadeden bu microSDHC I bellek kartıyla ilgili detayları yazının devamındaki incelemede bulabilirsiniz.

SanDisk bu kartla birlikte hem microSD hem de microSDHC formatıyla uyumlu bir SD kart adaptörü de sunuyor. Bu sayede microSDHC kartı bu adaptöre yerleştirip doğrudan bilgisayara veya kart okuyucuya sokarak veri transferi gerçekleştirmek mümkün oluyor. Bunun yanında microSDHC I kartın ambalajından bir adet promosyon kodu çıkıyor. Bu promosyon kodunu www.sandisk.com/mmdownload adresindeki kutucuğa girdikten sonra SanDisk Media Manager yazılımını ücretsiz indirmek mümkün oluyor.

Galeri: SanDisk Mobile Ultra microSDHC I
[nggallery id=875]

SanDisk Mobile Ultra microSDHC I kartın performansını test etmek için HTC Sensation XE‘ye yüklediğimiz SD Card Tester Android uygulamasından yararlandık. Bu uygulama cihazda bulunan microSD kartın performansını farklı dosya büyüklüklerine göre test etme, mantıklı okuma ve yazma hızları elde etme fırsatı sağlıyor. Öncelikle Sensation XE’nin içinde yüklü gelen Class 4 destekli kartı testten geçirdik. Farklı dosya büyüklüklerinde sonucun aşağı yukarı aynı olduğunu görünce dosya büyüklüğünü 3114 MB olarak seçerek tek bir test yaptık ve aşağıdaki sonuçları elde ettik.

Okuma: 10.51 MB/s    Yazma: 4.32 MB/s

Hemen ardından aynı testi SanDisk Mobile Ultra microSDHC I kart ile tekrarladık ve aşağıdaki sonuçları elde ettik.

Okuma: 11.9 MB/s    Yazma: 7.59 MB/s

Okuma tarafından dikkate değer bir değişiklik olmasa da, yazma hızında yüzde 50’nin üzerinde bir hız artışının olduğu görülüyor. Bu yazma hızındaki artış akıllı telefon ile fotoğraf çekerken etkisini gösteriyor. SanDisk microSDHC I kart takılıyken çekilen fotoğrafın galeri penceresinde görünmesi çok az daha kısa zamanda gerçekleşiyor.

SanDisk Media Manager

microSDHC I kartın esas farkı bilgisayardan akıllı telefona yapılacak dosya transferlerinde görülüyor. Üstelik SanDisk bu işi daha düzgün hâle getirmek için SanDisk Media Manager adlı bir yazılım hazırlamış. Cihazın ambalajından çıkan ufak bir kağıt parçasında şifre ve bu yazılımın kurulum dosyasını indirebileceğiniz bir adres bulunuyor. 130 MB civarındaki kurulum dosyasını bilgisayarınıza indirip kurduktan sonra SanDisk Media Manager yazılımı bilgisayarınızdaki tüm müzik, fotoğraf ve videoları bulup kütüphanesine ekleyecek.

SanDisk Media Manager’ın sade bir kullanıcı arayüzü var. Müzik, fotoğraf ve video gibi içerikler farklı sekmeler altında gösteriliyor. Her bir sekme altındaki içeriği klasör veya tarihe göre sıralamak mümkün. SanDisk Media Manager’ın bir akıllı telefon veya tablete aktarımda kullanılması için o cihazda SanDisk’e ait bir bellek kartının bulunması gerekiyor. Mobil cihazınızı USB üzerinden bilgisayara bağladıktan sonra mobil cihazınız yazılım tarafından otomatik olarak görünecektir. HTC Sensation XE’de bu gerçekleşmeden önce bağlantı türünü USB Yığın Depolama moduna çevirmek gerekti.

Cihazın uygulamaya tanıtılmasından sonra mobil cihazınız uygulamanın ekranında görünecektir. Bilgisayarınızdaki herhangi türdeki bir içeriği her birinin yanında yer alan microSD kart ikonuna dokunarak bellek kartına aktarabilirsiniz. Bunun yanı sıra hem bilgisayar hem de bellek kartındaki içeriklerin uygulama üzerinden oynatılması mümkün. Ayrıca akıllı telefonunuzla çektiğiniz fotoğrafları, onları bilgisayara aktarmaya gerek kalmadan, doğrudan SanDisk Media Manager yazılımı aracılığıyla Facebook veya Twitter’da paylaşabilirsiniz. Bilgisayardan bellek kartına video transferiyse, karşı taraftaki mobil cihazın ilgili video dosyasını desteklemesi durumunda gerçekleşiyor. Bilgisayarımızda bulunan ve mobil cihazın oynatacağını düşündüğümüz dosyaların desteklenmediği öne sürülerek transferine izin verilmemesi doğrusu biraz şaşırttı.

Aslında SanDisk Media Manager yerine Windows Gezgini de işini görür. Ancak bu yazılım, adı üstünde, multimedya dosyalarınızı daha düzenli bir şekilde yönetme ve her iki cihaz arasında taşıma fırsatı sunuyor. Anında paylaşım işlevleri de bu yazılımın artılarından.

Sonuç

SanDisk’in bu yeni microSDHC kartı yazma tarafında farkını ortaya koyuyor. Bu sayede hem fotoğraf ve video çekimi, hem de bilgisayardan içerik transferi gibi durumlarda fark yaratıyor. Gerçekleştirdiğimiz testi akıllı telefonla sınırlı tuttuk, ancak SanDisk Mobile Ultra microSDHC I bellek kartı microSD kart yuvalı dijital fotoğraf makineleri için de uygun bir seçim olacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER