Teknoloji

SanDisk 275 MB/sn transfer hızına sahip micro SD kartı tanıttı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

SanDisk Extreme PRO microSDXC UHS-II

SanDisk, sektörde türünün en hızlı depolama çözümünü sağlamayı vadeden yeni microSD kartını tanıttı. Extreme PRO microSDXC UHS-II adını taşıyan yeni hafıza kartı, 4K çözünürlüklü aksiyon kameraları gibi yüksek kapasite ve hızlı veri transferi ihtiyacı olan ürünler için geliştirildi. Hafıza kartının 64 ve 128 GB depolama alanı sunan iki versiyonu bulunuyor.

Her iki modelde de kullanıcılara 275 MB/sn.’ye kadar yükselen veri transfer hızları sağlanıyor. Böylelikle büyük 4K video dosyalarının aktarımı çok daha hızlı gerçekleştiriliyor. USB 3.0 girişli bir kart okuyucusu da, dosyaların düzenleme amacıyla PC’ye aktarımını sağlamak adına hafıza kartıyla birlikte sunuluyor. Extreme PRO microSDXC UHS-II’nin 64 GB’lık versiyonunun ABD satış fiyatı 179.99 dolar olarak belirlenirken, 128 GB’lık versiyonun fiyat etiketinde 299.99 dolar yazacak. Hafıza kartı yılın ikinci çeyreğinde ABD’de satışta olacak.

SanDisk, USB Type-C girişine sahip akıllı telefon ve dizüstü bilgisayar kullananlar için geliştirdiği depolama çözümünü de görücüye çıkardı. Ultra USB Type-C Flash Drive adını taşıyan flaş bellek, kullanıcılara 128 GB’ye kadar ekstra depolama alanı sunuyor. USB 3.1 performansını destekleyen flaş belleğin transfer hızı 150 MB/sn.’ye kadar çıkıyor. Bu da söz konusu ürünü, şirketin sunduğu en hızlı USB Type-C belleği haline getiriyor.

SanDisk Ultra USB Type-C Flash Drive

SanDisk Memory Zone Android uygulamasıyla uyumlu olması sayesinde flaş bellekteki dosyalara erişim ve dosyaların yönetimi, söz konusu uygulama üzerinden sağlanabiliyor. Belleğin 16 GB kapasiteli versiyonu 19.99 dolar, 32 GB kapasiteli versiyonu 29.99 dolar, 64 GB kapasiteli versiyonu 49.99 dolar ve 128 GB kapasiteli versiyonu 79.99 dolar karşılığında satılacak. SanDisk Ultra USB Type-C Flash Drive’ın piyasaya çıkış tarihi ise henüz açıklanmış değil.

İLGİLİ HABERLER