Teknoloji

SanDisk Extreme ve Ultra microSD kartlar 256 GB’yi tırnak boyutuna sığdırıyor

sandisk micro sd
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

sandisk micro sdSanDisk’in 256 GB kapasiteli yeni microSD kartı türünün ilk örneği değil, ancak ana şirket Western Digital’in söylediğine göre en hızlısı olma özelliğini taşıyor.

100 MB/saniye’ye varan okuma ve 90 MB/saniye’ye varan yazma hızlarına ulaşan bu kart, bir HD filmin tamamını 45 saniye civarında kısa bir sürede transfer edecek yeterliliği sunuyor. Eğer bu kartı akıllı telefon, aksiyon kamerası veya drone gibi cihazlarda 4K video çekimi için kullanmayı düşünüyorsanız, 14 saate varan uzunlukta 4K çekim yapabileceğinizi belirtelim.

256 GB SanDisk Extreme microSDXC UHS-I kart Samsung’un 250 dolarlık yurt dışı fiyatına sahip olan 256 GB kapasiteli microSD kartından biraz daha hızlı. Ancak Western Digital, daha geniş kullanıcı kitlesine ulaşmak amacıyla bu kartın daha düşük hıza sahip bir versiyonunu da çıkarıyor. O da 256 GB SanDisk Ultra microSDXC UHS-I Premium Edition. Her ikisi de suya, sıcaklığa, şoka ve X ışınlarına dayanıklı, ancak Premium Edition’ın 95 MB/s ile biraz daha düşük transfer hızı bulunuyor. Şirket bu kart için yazma hızlarından bahsetmiyor.

Extreme microSD kart 2016’nın dördüncü çeyreğinde yaklaşık 200 dolarlık fiyat etiketiyle satışa sunulacak. Premium Edition ise ağustosta 150 dolardan piyasaya çıkacak. SanDisk micro SD kart arayanlara duyurulur.

İLGİLİ HABERLER