Teknoloji

SanDisk artan depolama ihtiyacına karşılık vermek için çözümlerini artırıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

sandisk-logo

Bellek depolama çözümleri konusunda dünya liderleri arasında yer alan SanDisk, pozisyonunu verinin ve veri saklama ihtiyacının her geçen gün arttığı yeni dönemde de sürdürmeyi amaçlıyor. Şirketin perakende ürün yönetiminden sorumlu başkan yardımcısı Dinesh Bahal, İstanbul’da basın mensuplarıyla bir araya gelerek SanDisk’in ürün gamı, gelecek planları ve pazar öngörülerine ilişkin bilgiler verdi.

SanDisk olarak dört büyük pazarda inovasyona odaklandıklarını söyleyen Bahal; kurumsal ve hiper ölçekli veri merkezlerinin, mobil ve bağlı cihazların, son tüketiciye yönelik aksesuarların ve bilişim çözümlerinin öncelikli ilgi alanları olduğunu belirtti. Dünya genelinde 300 binden fazla mağazada boy gösteren SanDisk, bir yandan da yeni pazarlara girme konusunda oldukça istekli davranıyor.

İnsanların daha fazla içerik istediklerini söyleyen SanDisk Başkan Yardımcısı, bu isteğe bir çözüm getirmek gerektiğini belirtti. Dünya genelinde yapılan içerik paylaşımlarına ait rakamları paylaşan Bahal, özellikle akıllı cihaz sahiplerinin depolama alanı sıkıntısından dert yandıklarına dikkat çekti. SanDisk yöneticisinin paylaştığı veriler içinde en ilginciyse iPhone kullanıcılarının yüzde 91’inin sürekli olarak depolama alanı çekmesi oldu.

SanDisk, mobil cihazlarda yaşanan yer sıkıntısına microSD kartlar, mobil flaş bellekler ve kablosuz depolama cihazlarıyla yanıt veriyor. SanDisk’in 200 GB’lık microSD kartını MWC 2015’te görücüye çıkardığını hatırlatan Bahal, 128 MB’den 128 GB’ye ulaşmanın 10 yıl sürdüğünü, 128 GB’den 200 GB’ye ise 1 yıl içinde çıktıklarına dikkat çekti. Bahal, böylelikle SanDisk’in önümüzdeki dönem için daha hızlı büyüyebileceğinin ipucunu verdi.

sandisk-200gb-microsdxc-kart-1

 

SanDisk’in iOS işletim sistemli cihazlar için geliştirdiği flaş bellek iXpand’in 128 GB’lık versiyonuna da değinen Bahal, ürünün Türkiye pazarında 559 TL karşılığında satılacağını belirtti. 16, 32 ve 64 GB kapasiteli iXpand’lerin fiyat etiketindeyse sırasıyla 159, 259 ve 369 TL yazıyor. SanDisk, Android pazarındaysa Ultra Dual USB Drive 3.0 ile boy gösteriyor.

sandisk-ixpand-flas-bellek-2

Son dönemde teknoloji dünyasının en çok konuşulan konseptlerinden biri olan USB Type-C konnektörler, SanDisk’in de ilgi alanına girmiş durumda. USB Type-C destekli cihazların sayısının artmasını öngören SanDisk, Ultra Dual USB Type-C flaş belleğiyle yeni dönemin ruhunu tam anlamıyla yakalamayı hedefliyor.

İLGİLİ HABERLER