Teknoloji

SanDisk’ten devasa kapasiteli taşınabilir SSD prototipi

sandisk 8 tb ssd

Büyük depolama alanlarına sahip küçük flaş bellekler tanıtmak, CES’in gelenekleri arasında sayılabilir. Bu geleneğe sahip çıkan SanDisk, 8 TB kapasiteli taşınabilir SSD prototipini tanıttı.

8 TB gibi devasa bir depolama alanına sahip olmasına rağmen; oldukça küçük olan SanDisk’in prototipi, cepte rahatlıkla taşınabilecek boyutlara sahip. SanDisk’in yeni çözümünün şimdilik satışa sunulması planlanmıyor. Ancak prototip, 8 TB depolama alanının yanı sıra 20 Gbps’ye kadar aktarım hızlarına ulaşmayı sağlayan SuperSpeed USB transfer protokolünü desteklemesiyle de iştah kabartıyor.

SanDisk’in CES 2020’deki diğer duyurusu da oldukça dikkat çekici. Şirket 1 TB kapasiteli Ultra Dual Drive Luxe USB Type-C flaş belleğini de gözler önüne çıkardı. Ultra Dual Drive Luxe, 2020’nin birinci çeyreği bitmeden piyasaya sürülecek. Flaş belleğin fiyatı konusunda ise bilgi verilmedi.

SanDisk Ultra Dual Drive Luxe

SanDisk, 1 TB kapasiteli ilk USB-C flaş belleğini bundan iki yıl önce CES 2018’de bir prototip olarak sergilemişti. İki yılın ardından bu prototip sonunda gerçek bir ürüne dönüşürken, ekstra Type-A girişinin varlığıyla flaş belleği neredeyse tüm bilgisayarlarda kullanmak mümkün hâle geliyor.

SanDisk 8 TB kapasiteli taşınabilir SSD çözümünün çıkışı için de Ultra Dual Drive Luxe USB Type-C’ninkine benzer bir yol izleyebilir. Bu beklentinin gerçeğe dönüşüp dönüşmeyeceği konusunda ise sabırlı olmak gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER