Teknoloji

1 TB kapasiteli microSD kartlar hayatımıza giriyor

sandisk 1 tb microsd

Büyük depolama kapasitelerinin durdurulamaz yürüyüşü devam ediyor. Cihazlar için ekstra depolama çözümleri geliştiren şirketler de bu yürüyüşe kayıtsız kalmıyor. Bu şirketlerden biri olan Western Digital bünyesindeki SanDisk 1 TB kapasiteli ilk UHS-I microSDXC kart çözümünü 2019 Mobil Dünya Kongresi‘nde (MWC 2019) duyurdu.

SanDisk’in 1 TB kapasiteli microSD kartı, büyük depolama alanının yanında yüksek performans da vadediyor. Kartın okuma hızı 160 MB/sn.’ye kadar yükseliyor. Yazma tarafında ise maksimum hız 90 MB/sn. oluyor. SanDisk’in 1 TB depolama alanına sahip microSD kartına sahip olmak isteyenlerin ödemesi gereken meblağ ise adeta bir telefon parası seviyesinde.

1 TB kapasiteli microSD kart, nisan ayında 449.99 dolarlık fiyat etiketiyle satışa sunulacak. SanDisk’in aynı serideki 512 GB kapasiteli microSD kartının yurt dışında 199.99 dolar karşılığında satılacağını göz önüne alınca 1 TB için belirlenen fiyatın yüksekliği daha iyi anlaşılıyor.

SanDisk 1 TB kapasiteli microSD kart duyurusu yapan tek şirket değil. Micron da 1 TB kapasiteli ilk microSD kartını gözler önüne çıkardı. 100 MB/sn. okuma hızıyla SanDisk’in çözümünün gerisinde kalan Micron, yazma tarafında ise 95 MB/sn. ile rakibini geçiyor. Micron’un 1 TB microSD kartı için şimdilik fiyat açıklanmazken, ürünün yılın ikinci çeyreğinde satışa sunulacağı belirtildi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER