Teknoloji

Samsung’un yuvarlak ekranlı akıllı saati Orbis’e ait yeni detaylar

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

samsung-orbis-patent-150115

Samsung’un yuvarlak ekranlı bir akıllı saat üstünde çalıştığı sır değil. SamMobile sitesi sayesinde Orbis kod adıyla anılan bu akıllı saat hakkında daha fazla fikir sahibi olma şansına erişiyoruz.

Halka çerçeve içerecek ilk Samsung akıllı saati olacak Orbis’te, söz konusu halka çerçeve saatin ana fonksiyonlarının fiziksel kontrolü için kullanılacak. Tabii ki, saatin dokunmatik ekranı da kontrol amaçlı kullanılacak, ancak halka sayesinde saate biraz daha klasik saat havası ve kullanım hissi kazandırılmış olacak.

Dedikodulara göre, Orbis’te taç benzeri bir güç butonu bulunacak. Bu buton sayesinde saati uyandırma, iki kez art arda tıklatmayla da S Voice’i aktifleştirme mümkün olacak. Halbuki Apple Watch’ta yer alan taç şekilli buton kullanıcı arayüzünde gezinmeye yardımcı oluyor.

Samsung çıkaracağı SDK ile geliştiricilere halka çerçevenin avantajlarından yararlanma fırsatı sunacak. Orbis’in fiyatı Gear S’ten daha yüksek olacak ve tabii ki, saatin etkinleştirilmesi için Samsung akıllı telefonu gerekecek. Samsung’un yeni akıllı saatinin MWC 2015’te duyurulması ve sergilenmesi bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER