Manşetler

Samsung’un yol haritası 5 inç 1080p ekranlı Galaxy S IV’ü işaret ediyor

CES’te bulunan Samsung sunum odasına bir ziyaret gerçekleştiren AnandTech tayfası burada yol haritasına benzeyen bir materyalle karşılaşmış, ilginç olan durum ise bunun yıl içinde beklenen Galaxy S IV ile ilgili detayları onaylıyor oluşuymuş. AnandTech sitesine göre sunum odasında yer alan poster mevcut ve gelecekte beklenen AMOLED ekranları seri hâlinde gösteriyor.

Her ne kadar yol haritasında ürünlerle ilgili detaylar verilmese de, HD çözünürlüklü ekran ailesi içinde 4.8 inç ve  5.55 inç rakamlarının yer alması bunlarla sırasıyla Galaxy S III ve Galaxy Note II’nin ekranlarının temsil edildiğini belli ediyor. Yol haritasının bir sonraki durağında ise 4.99 inç’lik Full HD (1o80p) ekran yer alıyor. 440 ppi gibi yüksek bir çözünürlük değerine sahip olan bu ekranın 2013’ün ilk çeyreğinde gösterileceği belirtiliyor. Henüz ortalarda böyle bir ekranı barındıran Samsung cihazı görmedik. Muhtemelen bu etkileyici ekran Samsung’un gözde 2013 telefonlarından olacak Galaxy S IV’te yer alacaktır.

Ortadaki 1080p ekranlı telefon rekabeti giderek kızışırken Samsung Galaxy S IV’ün de bu modaya uyması bekleniyordu. 4.8 inç’ten yaklaşık 5 inç’e doğru yapılacak küçük bir artırım da daha önceki dedikodularla uyumluluk gösteriyor. Yukarıda belirttiğimiz gibi Samsung’un Full HD çözünürlüklü AMOLED ekranının 2013’ün ilk çeyreğinde çıkacağı belirtiliyor. Acaba sadece ekran mı gösterilecek, yoksa ekranla birlikte onun içinde geldiği cihaz da 2013’ün ilk çeyreğinde karşımıza çıkacak. Önümüzdeki ay düzenlenecek Mobil Dünya Kongresi bu açıdan biraz daha önem kazanıyor. Gelişmeleri takip edip yeni bilgiler geldikçe aktarmaya devam edeceğiz.

İlgili >> AnandTech

[Görsel – AnandTech]

İLGİLİ HABERLER